„Колкото и да е жалко за голяма част от българите ЦСКА е там, където му е мястото. Законите са затова, за да се спазват. Ето говорихме за катастрофата вчера. Ако хората спазват правилата, няма да се получават такива катастрофи. А катастрофа се случи с ЦСКА. Не може да имаш милиони задължения и да продължаваш така. Държавата и БФС много отдавна трябваше да прекратят тези порочни действия и затова се стига до това съттояние“, заяви спортният директор на Левски Георги Иванов – Гонзо пред БТВ.

Иванов заедно с председателя на Тръст „Синя България“ Васил Колев коментираха предстоящия юбилеен двуой между Левски и Югорден утре по повод 50-годишнината от първия мач на „сините“ в евротурнирите.

„Надяваме се да има достатъчно хора. Времето е лошо и ще е трудно да се напълни целият стадион, но се надявам всички хора, които обичат Левски да заповядат на стадиона“, сподели Иванов. 

„Предварителната продажба е от около 7000 билета до момента. Няма да правим сравнения с юбилея. Сега единствената кауза е любовта към Левски“, добави Васил Колев.

Двубоят Левски - Юргорден е в събота, 10-и октомври от 16 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Васил Колев

източник: LAP.bg, Илиян Телкеджиев

„Без да искаме да правим някаква еуфория, трябва да продължим да работим по начина, по който работим – скромно и спокойно. Не е нормално да говорим за класиране, има още много от първенството“, категоричен бе Георги Иванов и заяви още:

„За да играеш успешно в Европа ти трябва период от време, в който да изградиш отбор, структура на клуба. Ако искаме да успеем, трябва да бъдем концентрирани сега зимата, за да направим селекция.“

За бившите силни фигури в Левски преди години – Тодор Батков, Наско Сираков, Станимир Стоилов, Колев заяви: „Времената се променят. Никъде по света или на много малко места има устойчивост. Футболът е динамична игра. Опитваме се да създадем една спокойна обстановка в Левски. Има комфорт и за Гонзо, и за треньора да работят в една симбиоза в публиката.“

„Винаги, когато един отбор има успехи, има комфорт. Спокойствие в Левски няма да има в нито един период и не е имало, защото във всеки мач трява да побеждава, а това носи напрежение“, каза още Георги Иванов – Гонзо, а на въпрос дали скоро е виждал Тодор Батков, спортният директор на Левски отговори:

„Тодор Батков последно го видях на един от мачовете. Видимо по-спокоен. Беше спокоен и лъхаше увереност от него. В последната година му се събра доста на този човек. В крайна сметка не заслужаваше това. Батков беше добър и успешен президент в голям период от времето, в което беше в Левски.“

„За да функционира Левски, бюджетът е намален във всяко перо и за да бъде клуб, който харчи толкова колкото изкарва. Не искам да коментирам ЦСКА. Не искам да коментирам други отбори. Надявам се до две години да влязат, за да има пак Вечно дерби. Всички хора трябва да разберат, че законите трябва да се спазват“, коментира още Георги Иванов, а на въпрос за собствениците на Левски и спекулациите за Делян Пеевски, Гонзо отговори:

„Този въпрос много се коментира. Собственици са Иво Тонев, Сашо Ангелов и Николай Иванов. Виждам хората, които управляват клуба, а всичко друго са спекулации. Смятам, че на Общото събрание, което ще е след един месец, ще се разбере всичко кой какъв е и кой притежава акциите. Не искам да бъда адвокат на Александър Ангелов. Той е 10 години в Наздорния съвет на Левсик. На кой е адвокат нямам представа“, заяви още Георги Иванов.

Дали има помощ от държавата за Левски, Гонзо коментира: „Не съм аз човекът, на който трябва да зададете тези въпроси. Можете да поканите собствениците на клуба. Левски е достатъчно голяма марка, за да е нормално да привлича спонсори. Когато имаш такава марка, е нормално всеки един спонсор да предпочете да рекламира в Лвески, а не в някой друг.“

По темата за назначението на Стойчо Стоев, Георги Иванов заяви: „Стойчо Стоев е мое решение. След сагата с Херо в момента, в който Херо отказа, вариантът беше Стойчо Стоев. Смятам, че той е човек, който заслужава доверие. Не съм имал конфликт с него и работя прекрасно с него от първия ден. Треньорът на Лвески трябва да има подкрепа от всички в клуба.“

„Кога ще бъде Левски в Шампионска лига, ще видим. Надявам се скоро. Левски в момента изгражда нещо и поставя основа за бъдещето. За нас целта е да направим отбор, който да бъде с манталитет на победител и да не се притеснява срещу кой играе“, каза още спортният директор на „сините“.