Оформилата се сага в Локомотив Сф между силния човек в клуба Петър Касев и спортния директор Кристиян Добрев продължи с пълна сила и днес.

Добрев участва в пресконференция в Пресклуб „България“, на която бе поканен и Касев, но той не присъства.

Той изрази надеждата си, че премиерът Бойко Борисов като спортен човек няма да остави Локомотив Сф на произвола на съдбата и ще помогне.

„Г-н Борисов милее за спорта и футбола. Вярвам, че той няма да остави нещата така, виждайки какво се случва в един от традиционните български клубове“, каза Добрев.

Добрев повтори опасенията си от предишните дни за тревожното състояние на Локомотив, свързано с бездействията на новите собственици, и добави:

„Изказвам се тук като частно лице, щом г-н Касев ме заплашва със съд, ако говоря от името на Локомотив. Но аз съм преназначен от новите собственици на поста спортен директор и все още се чувствам такъв. Говоря, защото на мен Локомотив ми е дал всичко и не ми е безразлично какво се случва в клуба. Трябва да ви кажа, че моите две деца плачат вкъщи, обезпокоени от ситуацията в клуба. За децата ми е мъчно най-много, защото от това, което виждам, нещата няма да се получат.“

„Футболистите от провинцията от първия отбор си тръгнаха, тези от София – 12 на брой, не участват в тренировки, за мен мач в Гоце Делчев в неделя няма как да има. Исках до мен да присъства и г-н Касев, за да говорим всеки от първо лице и да стане ясна истината. Един клуб, да, трябва да генерира средства, но ако такива средства няма, собствениците трябва да ги покрият. Аз от мажоритарния собственик г-н Льосков имам добри впечатления – спокоен, ерудиран човек. Но сами си отговорете на твърденията на Касев, че ще строи стадион в „Младост“, дали са реалистични. Ами тогава да беше се свързал с главния архитект на София, за да предостави този терен за национални нужди, щом разполага с 50 декара...“, заяви Добрев.