Подготовката на врачанския Ботев за пролетния полусезон в северозападната „В” АФГ ще премине на три етапа, съобщи старши-треньорът Николай Тодоров-Кайзера.

До заминаването си за Балчик, където ще вземат участие в традиционния турнир „Балчик къп”, възпитаниците на Кайзера ще се готвят в домашни условия.

През следващите 3 седмици акцентът ще е в заниманията за подобряване на функционалното състояние. Водят се преговори с отборите на Бдин Видин и Балкан Ботевград за контроли, които ще бъдат уточнени в зависимост от метеорологичните условия и възможности за подходящи терени в града и региона.

Между 6 и 16 февруари Ботев ще изиграе най-малко 4 срещи по време на турнира в Балчик, като сигурните дати за проверки са 6, 7 и 9 февруари – от предварителната група, както и още една среща за определяне на крайното класиране.

Врачани са в една група с Черно море, Дунав Русе и Интер /от добричкото село Плачи дол/. В другия поток са Локомотив Горна Оряховица, Балкан Ботевград, Академия Кишинеу и домакините от Чернорец Балчик.

По време на подготовката си край морето Кайзера ще търси за спаринги Добруджа и Калиакра.

След участието си в турнира в Балчик, врачани се завръщат у дома, за да продължат подготовката за пролетния дял на шампионата. Представянето на селекцията ще е срещу Локомотив София, като мачът ще е на стадион „Христо Ботев”.