Ботев Враца обърна „колбасарите“ от Кариана с 2:1 и в средата на следващата седмица ще определи представителя на Северозападна България в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Врачани обърнаха командата от монтанското село Ерден от 0:1 до 2:1 в мач, изигран днес пред около 200 зрители. Преди почивката двата отбора не направиха нищо запомнящо се под проливния дъжд на стадион "Христо Ботев", като в състава на домакините личаха доста юноши и резервни състезатели.

Ботев Враца

източник: Ботев Враца

След почивката гостите натиснаха и откриха резултата в 57-та мин., когато след ъглов удар Тони Тодоров се извиси над всички о промуши топката зад гърба на Веселин Цветковски за 0:1. Малко по-рано Борислав Боянов направи атрактивна задна ножица, но ударът му от 5 метра беше "закован" от вратара на домакините. "Ботев" се върна в мача в 66-та мин., когато удар на Деян Борисов беше избит с ръка от Николай Николов, а реферът Росен Гановски отсъди дузпа и вдигна жълт картон на бранителя. Борисов беше безмилостен от "бялата точка" за 1:1. Интригата в мача беше убита от Кристиян Пешков, който в 80-та мин. реализира за крайното 2:1 с шут от близо, който срещна тялото на бранител и излъга вратаря на "колбасарите" от Кариана. До края Никола Мицански и Ивайло Русев пропуснаха да направят разликата между двата отбора още по-категорична. Бившият нападател на врачани Румен Рангелов, който изигра цял мач за състава на гостите от Ерден, отправи един точен удар към Цветковски - това се случи в 90-та мин. от фаул.

Успехът уреди среща между "Ботев" и "Бдин", която ще се изиграе на 27 или 28 октомври във Видин. Преди това, в петък, врачани посрещат тима от крайдунавския град в мач от програмата на северозападната "В" АФГ, като срещата започва от 16 часа.

Врачани посветиха победата в аванс на своя шеф Николай Иванов, който в петък има рожден ден, и на изпълнителния директор Илия Вълов, който часове преди срещата стана дядо за четвърти път, след като дъщеря му Марина го дари с внучка - Рая.

Ботев Враца

източник: Ботев Враца

БОТЕВ ВР - КАРИАНА 2:1

БОТЕВ: Веселин Цветковски, Любослав Петров, Ивайло Русев, Никола Мицански, Камен Каменов, Михаел Парасков /65 Мартин Димитров/, Деян Борисов, Пламен Бузов /46 Георги Мечечиев/, Кристиян Пешков /85 Любослав Младенов/, Георги Василев, Валдемар Стоянов.

КАРИАНА: Петър Петров, Тони Тодоров, Николай Николов, Цветелин Иванов /78 Ивайло Цанков/, Ивайло Кунчев, Борислав Боянов /60 Красимир Георгиев/, Георги Иванов, Румен Рангелов, Александър Димитров, Георги Георгиев /46 Мартин Марков/, Бисер Ефремов.

ГОЛМАЙСТОРИ: 0:1 Тодоров /57/, 1:1 Борисов /66-дузпа/, 2:1 Пешков /80/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Николов и Кр.Георгиев /К/.

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Росен Гановски /Враца/.

СТАДИОН: "Христо Ботев" /Враца/ - 200 зрители.