"По-добре е да спечелиш с дузпи, отколкото да загубиш в редовното време. Приказката за нас в турнира за купата на България продължава. Тук се играе по-леко, защото всички отбори играят подредено, стремят се към победата, има и атмосфера, а това създава предпоставки за един добър футболен мач. Литекс и Локомотив са отбори с дългогодишни традиции”, коментира старши треньорът на Литекс Живко Желев след като ловчанлии отстраниха Локомотив София с 5:3 след дузпи на осминафиналите за Купата на България.

През всички минути на терена беше оспорвано. Ние търсехме победата, владеехме повече топката, по-опасните положения бяха пред вратата на Локомотив. Когато работиш и търсиш победата, тя идва. Ние не чакахме дузпите, а напротив - искахме да спечелим мача още в редовното време или продълженията. Налегна ни и умората, но изиграхме мача на ниво. Аз вярвам във възможностите на моите футболисти".

източник: LAP.bg

Старши треньорът на Локомотив София Ангел Колев пък заяви: "Загубата си е загуба. Стигнахме до дузпи и домакините бяха по-точни. При дузпите е така. Никога не може да си сигурен, че ще спечелиш. Това, че останахме с десет души, също натежа, а и имаше умора. Ние не сме имали за цел да спечелим купата. Така се развиха нещата. Можеше и да продължим, но нищо страшно не е станало, че сме отпаднали. Ще се съсредоточим в мачовете от първенството. Момчетата изпълниха задачите, които им бях поставил. За съжаление на дузпите отпаднахме. И на Литекс, и на Локомотив не им е мястото в долните дивизии". /БТА