Един от водещите играчи на Левски през есенния дял на шампионата Живко Миланов ще отпътува за Кипър, за да подпише официално договора си с местния АПОЕЛ Никозия. Според местните медии, това ще се случи още във вторник. 

Изданията на Острова на Афродита твърдят, че десният защитник ще бъде там още сутринта, за да мине задължителните медицински изследвания. Ако всичко при тях е наред, още следобед той ще сложи подписа си под официалния договор. 

По-рано днес Gong.bg ви съобщи, че Миланов се е разбрал по всички детайли за контракта си и на практика пречките за подписването му са паднали. В Кипър твърдят, че той ще бъде за следващата година и половина, като българинът е направил компромис с продължителността му, за да парафира. 

Бранителят беше основна фигура в състава на "сините", след като се завърна при тях в края на август. Той участва в 14 мача, като се разписа веднъж - срещу шампиона Лудогорец на "Герена". Миланов имаше договор само до края на годината и си тръгва от "Герена" като свободен агент.