Добри новини дойдоха за Левски от централата на УЕФА. "Сините" и тази година няма да бъдат под мониторинг на Европейската футболна централа, касаещ участието им в евротурнирите. 

Новината се съобщава от авторитетното издание Calciomercato.com, но все още няма официално потвърждение в комюнике от Швейцария. Източници на медията са се добрали до информацията от Нион, търсейки развитие около местния гранд Интер. И около "нерадзурите", са стигнали и до новините, касаещи българския клуб. 

Според изданието, вече 13 клуба са изпълнили разпоредбите на УЕФА за финансовия феъплей и се очаква скоро да им бъде вдигнат мониторингът. Това са Зенит, Манчестър Сити, ПСЖ, Монако, Апоел Тел Авив, Интер, Рома, Рух Хожув, Рубин Казан, Локомотив Москва, Ростов, Краснодар, Бешикташ и Карабюкспор. 

Седем други клуба вече са с изцяло вдигнат мониторинг, защото са изпълнили критериите и препоръките на УЕФА и са се вместили в посочените от там параметри. Сред тях е Левски, а другите са Анжи Махачкала, Панатинайкос, Спортинг Лисабон, Трабзонспор, Бурсаспор и Хъл Сити. 

Миналата година "сините" бяха в ролята на гореизброените 13 клуба, но сега вече не са подложени въобще на такава мярка. Все още обаче им остава за плащане глобата от 200 хил. евро, която ще им бъде удържана от наградния фонд в първото им участие в Европа след налагането ѝ през 2014 г. 

От информацията на Calciomercato.com става ясно, че отборите на Галатасарай и българския ЦСКА не просто са наказани за по една година без участие в евротурнирите, но и мониторингът над тях ще продължи, докато не се вместят в посочените от УЕФА параметри.