Бившият капитан на Левски Елин Топузаков отпразнува 20 години от първата си тренировка при "сините". Той сподели интересни моменти от богатата си кариера с екипа на любимия отбор и кой го е запалил по футбола. 

Освен това, той разкри и интригуваща ситуация в началото на престоя му на "Герена", когато от вечния съперник ЦСКА са му предлагали договор за много повече пари, но той го е отказал и обясни защо. 

"Бях може би на 6-7 години, когато се запалих, тогава ритахме пред блока в Димитровград. Аз бях от Левски! Родителите ми бяха разведени, отгледаха ме дядо ми Йонко, лека му пръст, и баба ми Елена, кръстен съм на нея. Дядо беше голям привърженик на Левски, възприех от него идеята."

"Гледахме мачове по телевизията, вълнувахме се. Разбира се, тръгнах по стъпките и на баща ми Калин, лека му пръст и на него, и чичо ми Минко, които бяха футболисти. Но най-много на дядо и баба съм благодарен, защото работеха, но не пожалиха грижи за моето възпитание и израстване", сподели Топчо в интервю за вестник "Труд".

"През лятото на 1999 г., когато се върнах от наема в Пирин, дори подадох молба да разтрогна договора си с Левски. Реално целта ми беше да ми обърнат внимание, да видя разчитат ли на мен. Всъщност исках да остана, страхувах се да не приемат молбата и да се наложи да си тръгна..."

"Но ми се струваха доста време 4 години да играя рядко и да търся място под слънцето. Дойде обаче треньорът Люпко Петрович, който в подготовката ми даде да разбера, че ще залага на мен, и аз си оттеглих молбата."

"След 4 месеца пак имаше изпитание. От ЦСКА ми предложиха шест пъти по-добър договор като финанси. Но аз вече бях титуляр, бях сбъднал мечтата си и не исках да правя най-голямото предателство в живота си. Бях убеден, че Левски е моето място, Левски е моят отбор и нищо друго не ме интересуваше", сподели още Топузаков в интервюто си.