Главният акционер в ЦСКА Александър Томов обяви след събрание на ръководството на тима, че е взето решение за второ предлагане на акциите на клуба.

„Главното решение е за новото публично предлагане на акции или по-точно старото, но в нова серия. 3 милиона акции ще бъдат представени на пазара. Очакваме проспект и комисията по финансов надзор да ни подкрепи. Сега имаме значително подобрение на финансовите показатели, клубът върви възходящо“, сподели Томов.

„Близо 60 процента от хората, които са си купи акции, не са си прибрали парите. Това са гарантирани участници за следващото предлагане. Няма да имаме ограничител, нито минимален праг, който идва от закона“, коментира още босът на „червените“.

„Сега очакваме повече хора да се включат, защото имаме и нов инвестиционен посредник. Така хората в по-малките градове ще могат да си купят акции.“

„Смисълът не е само в набирането на пари, това става публично дружество, което означава тотална прозрачност и отчет пред акционерите. Това е пионерска работа, първи го правим“, допълни Томов.