Първенството в А група вече се намира във финалния си етап, а 31-ия кръг може би ще даде редица отговори за развръзката в челната шестица. Докато цяла седмица ситуацията с лицензите бе обсебила публичното пространство, в съботния ден тимовете отново ще пренесат битката по родните футболни терени.

Предвид едва забележимите разлики в точките ЦСКА, Локомотив София, Берое и Литекс за пореден път ще влязат в люта битка помежду си, преследвайки по-предно класиране. Затова от 17,30 часа запалянковците ще могат да се насладят на двубоите Берое-Ботев Пловдив, Литекс-Лудогорец и Локомотив София-ЦСКА, които можете да наблюдавате на живо чрез платформата Gong Play, а също и да следите чрез комбинираното предаване на честотие на Дарик радио.

Предвид нажежените страсти около двата столични клуба, техният мач на стадион „Локомотив“ в столицата буди изключителен интерес. “Железничари” и „армейци“ се намират в общата яма на неизвестността, а дали двубоят реално няма да се окаже просто битка на честта, тепърва предстои да научим. Дотук през сезона „червено-черните“ записаха два успеха срещу ЦСКА, който пък спечели първия сблъсък през септември. Момчетата на Димитър Васев се намират в неприятна поредица от две поредни загуби и три поредни мача без успех, заради която загубиха втората си позиция. „Червените“ на Любо Пенев от своя страна сложиха край на головата си суша, но все така остават без победа в плейофите, докато разликата между съперниците в класирането е едва 3 точки. Не пропускайте и минута от столичното дерби в ефира на Diema Sport.

Литекс също не се е отказал да гони втората позиция в подреждането, а от 17,30 приема Лудогорец в мач, който можете да проследите в ефира на Diema. Капитанът на „оранжевите“ Страхил Попов преди седмица заяви, че реално срещата на практика се явява решителна за сезона на ловчанлии, които ще се хвърлят с всички сили срещу шампионите. Задачата им няма да бъде никак лека предвид факта, че „орлите“ постигнаха цели три победи над Литекс през сезона – две в първенството (4:1 и 3:1) и една за Купата (5:0).

Последният от четирите воюващи е старозагорският Берое, който през миналия уикенд изскочи на втората позиция. От всичките срещи днес момчетата на Петър Хубчев, който няма да бъде на скамейката заради наказание, изглежда имат най-леката задача – срещу Ботев Пловдив у дома. Битката за Тракия обаче винаги е имал своя динамика, а това се доказва и от факта, че до момента пловдивчани имат по-добър баланс срещу беройци в преките сблъсъци – две равенства 1:1 и успех за „канарчетата“ с 3:1 през октомври. Двубоят можете да проследите пряко в ефира на телевизия Nova Sport.