Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов пое изцяло вината за отпадането на отбора от Зимбру в турнира Лига Европа. В същото време той заяви, че е останал много разочарован от плаката, който феновете издигнаха по време на дербито срещу Левски.

„Утрото е винаги по-мъдро от вечерта. Осмислихме много неща. Има какво да анализираме и да подбряваме. В началото сме на сформирането на един отбор, който се надявам да радва нашите фенове. Ние знаем, че най-сладките победи са срещу Левски. Толкова поредни победи не се е случвало в историята на клуба. Това може да ни дава увереност и самочувствие в развитието на новия отбор. Ние в ЦСКА сме максималисти. Търсим победата във всеки един мач. Знаем, че най-голямата ни болка са международните мачове. Трябваше да елиминираме Зимбру и сме много разочаровани. Спортният министър на Молдова обаче каза, че са вложени 11 милиона в базата на клуба“, коментира Младенов.

„За отпадането от Зимбру вината е само моя. Това, което се прави последните 20 години е антиморално и антифутболно. През следващите 3-4 години трябва да изчистим всички дългове на клуба. Само така може да успеем“, добави треньорът на ЦСКА в предаването „Спорт 7“ по ТВ7.

„Всичко е наред по оста Стойчо Младенов – Александър Томов. Не се почувствах добре след първата декларация. След разговора с него се почувствах по-добре. Първата декларация е може би била пусната под емоция.“

„Аз останах разочарован от плаката, който феновете издигнаха. Феновете знаят състоянието на клуба. Те знаят, че главните виновници ги няма. Ние проведохме една война и я спечелихме като ги изгонихме. Аз никога не съм крил нищо от феновете и винаги съм им го казвал в очите. Останах изненадан и разочарован. Те са прави да изискват и да притискат. Това е тяхната работа. На този мач аз останах изненадан от плаката. При нас има прозрачност и ние винаги им казваме истината. ЦСКА е заробен от дългове."

„Нашето спасение са феновете. Благодарение на това обединение ние успяхме през миналата година. Правим селекция всяка една година, защото футболистите си тръгват. Ще започнем да налагаме Петър Витанов. Не може да правим сравнение между Долапчиев и нападателите, с които разполагаме в момента. Долапчиев има своите качества и трябва да ги развива, но не може да ги развива като резерва. Ако не можеш да се наложиш в македонски отбор, как ще можеш да се наложиш в ЦСКА. ЦСКА е марка, която трябва да се отстоява и трябва да гони победа във всеки един мач. С пари или без пари, с проблеми или без проблеми, трябва да гоним победа във всяка една среща. Ние има своите проблеми.“

„Ще са ни необходими повече от 5 години, за да се стабилизираме. Аз не искам да коментирам Левски. Аз имам специално отношение. Предстои ни много работа и трябва да решаваме много проблеми. ЦСКА има много находки в селекцията.“

„Казах на Георги Йорданов, че Маркиньос не заслужава втори жълт картон и му казах, че знам защо го гони. Изгони го, защото аз освободих кума му Илиян Василев“, каза още Стойчо Младенов.