Днес шампионът Лудогорец приема Литекс в мач от 26-ия кръг на А група. Двата тима се познават достатъчно добре, тъй като освен в първенството играха и мачове за Купата, където разградчани наложиха волята си и то по категоричен начин.

Статистиката показва превес на момчетата на Георги Дерменджиев, а последната победа на Литекс е от 28 февруари, когато на стадиона в Ловеч двубоят беше спечелен с минималното 1:0.

Едва ли Балъков и подопечните му ще отидат примирени в Разград, но ги чака тежък мач. Предимство може да се окаже липсата на попадения от страна на Лудогорец. Шампионите не са се разписвали в 3 от последните 4 мача. Съумяха да отбележат 4 гола във вратата на изпитващия трудности тим на ЦСКА, но не го сториха в срещите с Ботев, Левски за Купата и Локомотив София.

Днес е възможността да се отпушат, тъй като нов мач без гол ще наелектризира обстановката независимо от 6-те точки преднина пред ЦСКА.

Литекс също ще е амбициран да вземе нещо от гостуването си, тъй като преследва второто място като изостава от "армейците" с две точки.

Плюс за шампионите е това, че в 8 поредни мача вратата остава суха. Защитата работи като добре смазана машина, а предизвикателството е пред Литекс. Дали ловчанлии ще съумеят да вкарат попадение и да вземат точка или точки от стадиона в Разград?

Може да проследите двубоя, който стартира от 20:00 часа в сайта Gong.bg, на платформата Gong Play, в ефира на Diema Sport, както и на честотите на Дарик радио.

Читателите на Gong.bg, както и зрителите на Diema Sport ще могат да гласуват за "Играч на мача" и да определят най-добрия играч в мача. Очаквайте старта на гласуването около 60-ата минута на срещата.

В другия днешен мач от програмата на кръга във втората шестица играят Черно море и Славия. Двубоят е от 15:15 часа и ще може да го проследите в сайта Gong.bg, на платформата Gong Play, в ефира на Diema Sport, както и на честотите на Дарик радио.

Коментирайте предстоящия двубой тук.