Преговорите между ръководствата на ЦСКА и Палермо за трансфера на Ивайло Чочев са пред провал. Това твърди италианското издание "Кориере дело Спорт", което следи отблизо ситуацията. 

Представителят на сицилианския клуб Франко Чераволо се е прибрал на Апенините, а по думите му, информациите не са положителни. Той е ударил на камък и за трансфера на Милен Гамаков. Все пак той не е обявил, че тази развръзка е отказала новака в Серия А окончателно от продължаване на разговорите. 

От Палермо предлагаха 1.5 млн. евро за Чочев, но според медиите в страната, "червените" са поискали 2 млн. Претенциите им за по-високата сума били заради факта, че процент се дължи и на бившия клуб на халфа Чавдар Етрополе, написаха още в Италия. 

Този развой е накарал ръководството на Палермо да се обърне към други попълнения. Наблюдавани са играчи от Бенфика, шведския АИК Солна, както и изпадналия от английския елит Фулъм. 

От бившия клуб на Димитър Бербатов е поискан Брайън Руис, който прави фурор с екипа на Коста Рика на Световното в Бразилия в момента. Той има договор до 2015 г., а в Лондон не могат да си позволят да го задържат и затова ще го пуснат за по-малко пари в Сицилия, отколкото ЦСКА би пуснал Чочев там.