Членът на Правната комисия на БФС Нестор Несторов разкри, че ЦСКА не може да продължи сезона във В група с новоучреденото дружество ФК ЦСКА. С представената документация това дружество няма юридическо право да го стори, а решението е взето със 7:1 гласа, съобщава "Би Ти Ви". 

"Не намерихме основание за правоприемство заради нарушение на Търговския закон. В този момент не може да продължи, трябва да се намерят други документи да се обсъдят и т.н.", сподели Несторов. 

Досега неофициално се знаеше, че е проведено такова заседание и комисията е отказала подобен ход на ЦСКА. Сега обаче Несторов, който е и прокурор, за първи път официално обяви резултатите от него. По темата се включи и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. 

"Това правило съществува от много години във футбола, член 15. А то е, че новоучреден или новосъздаден клуб започва отдолу-нагоре", сподели Попов.

Така всичко около бъдещето на ЦСКА остава в ръцете на изпълкома на БФС, който ще има последната дума. Той обаче може да не се съобрази с решението на Правната комисия, а и все още не е ясно кога ще се събере.