През следващите 3 дни ще се изиграят двубоите от 19-ия кръг в А група, който ще бъде и последен за родните тимове за 2014 година.

Така съвсем скоро играчите от елитната ни група ще бъдат във ваканция, но преди това трябва да изиграят последните си мачове. През уикенда ще станем свидетели на интересни двубои като Славия – Левски, ЦСКА – Черно море и Лудогорец – Ботев Пловдив, но всичко стартира още в петъчния следобед с „железничарското“ дерби между Локомотив Пловдив и Локомотив София.

Двубоят е от 16 часа на стадион „Лаута“ и ще бъде предаван пряко по Диема, Play.Gong.bg и Дарик радио, а развитието му минута по минута можете да следите в нашата рубрика „Директно“.

Двата отбора ще влязат в мача от доста различни позиции. „Смърфовете“ са девети в класирането без шансове за първата шестица, докато съперникът им от София е приятната изненада през сезона и вече се изкачи до третото място с 29 точки. Мястото на столичните „железничари“ в шестицата обаче не е сигурно, заради това те ще се надяват на положителен резултат в Пловдив.

Събитията в двата клуба през седмицата също бяха на двата полюса. Капитанът на Локо Пловдив Мартин Камбуров бе задържан в ареста, за да дава показания за съмнения за уреждане на мачове. Той все пак се завърна и ще е на разположение за мача. Титулярният вратар Йордан Господинов също бе разпитан, но той пропуска срещата заради контузия, както и Благой Наков. Нигериецът Ошобе Оладета пък е с националния отбор на Нигерия до 23 години.

В Локо София са в приповдигнато настроение, тъй като през седмица играчите получиха дължимите им заплати от Николай Гигов. Единственият проблем пред Димитър Васев е трайно контузеният Александър Бранеков.