Бившият селекционер на националния отбор Любослав Пенев нападна в прав текст няколко от силните личности в българския футбол към днешна дата. Сред тях са и президентът на Лудогорец Кирил Домусчиев, както и Емил Костадинов.

Наставникът бе изключително афектиран, като в ефира на bTV и си позволи да използва думи като „лицемери“, „двуличници“ и „разбирачи“.

Относно Кирил Домусчиев, Любо Пенев заяви: „Не приемам и не съм съгласен тези хора да определят посоката на българския футбол. Те не трябва да отварят думичка за футбол. Кирил Домусчиев говори за облик на отбора. Сложна терминология е за него. Нека да помагат на отбора, но те да дават оценка за мен. Те не ме познават. „Аз не разбирам“, казва, „имам икономическо образование, обаче да си кажа. Какво ще кажеш, може да си броиш корабите по пристанищата, може да говориш за хапчетата. Точно така за него говорим (Кирил Домусчиев – бел. ред.), аз съм го виждал в чужбина, там е много нисичък.“

"ОК, отборът ти играе в Шампионската лига, прекрасно. Нека, помагайте на отборите си, но когато става дума за футбол, питайте тези, които разбират. Може би тези хора да са ценни за отборите си, за фирмите си, за българското общество. Но не приемам тези хора да определят посоката на развитие на българския футбол. Та той не знае какво е тактика, кондиция, координация, физическа подготовка, външен, вътрешен. Но не означава, че те ме познават, ако си казваме добър ден, добър вечер, че се поздравяваме“, коментира още Пенев за един от членовете на Изпълкома.

Относно Емил Костадинов, бившият селекционер каза: „През 2007 година, март месец, прибирам се вкъщи, щракам каналите, стигам до Шоуто на Слави, позната физиономия, Костадинов там. Една книга има за пожелания там, мисля, че не греша, че пожеланието беше написано така „Бади такав какавото си“. Три думи, три правописни грешки. Имаше май и „Благодара“. Да ме извинява Емо, но леко идва неграмотен. Да ме прощава, но то не е смешно. Няма да им издирваме учителите.“

„Вуцата беше казал за него (Емил Костадинов – бел.ред.), ако отидеш да го събудиш, той ще спи три дни. Ходят по конференции, той казва „аз да ходя да си полегна“. Ние винаги сме били отбор. Една от важните задачи за мен в националния беше да балансирам климата в отбора. Отделях повече внимание да балансирам взаимоотношенията между различните футболисти“, коментира още Любо Пенев.