Бившият национален селекционер Любослав Пенев нападна остро отговорника за националните отбори къв БФС Йордан Лечков в предаването „120 минути“ по БТВ и го обвини, че заради него Димитър Бербатов не играе за държавния ни състав.

„Стигаме до последния - Йордан Лечков. Пасът е в следствие на една грешка на Франция. Има комбинация, подавам топката на Костадинов“, върна се доста назад Пенев.

„Ще стигнем и до Йордан Лечков. Ха, ха, ха. Говорим за приятелство. Нали не бързаме, нямаме секундант тук, да ми щрака с хронометъра. Гледам си времето тук на часовника. Не съм съгласен и не мога да приема това, че хора, които нямат нищо общо с футбола дават оценка за работата ми. Едните не знаят нищо, а другите – нещо. Лечков и Костадинов карат лиценз, но нямат практика. Били са доста смешни в провеждането на една тренировка наскоро“, разкри още екс- националният треньор.

„Като казвам Лечков - той е от известните лицемери в БФС. Той човекът, няма лошо, чете по различен начин думите. Използва - етика и морал. Той ли ще ми използва думите етика и морал. Колко дела има тоя човек. Не знам как изобщо е на свобода. Беше на път да затрие града си, футболния си отбор. И ми говори за етика, морал и футбол“, коментира още Любо Пенев.

„Това са истините и те ще определят, кой треньор, колко да стои. Пази Боже сляпо да прогледа. Един Домусчиев не го пускаха в час да рита“, каза още Пенев.

На въпрос, ако е имало заговор срещу него преди 1 година, защо не е казал тези неща, Любослав Пенев отговори: „Аз имам съмнения, но не и доказателства. След мача с Малта обаче съм сигурен. Не казвам, че има заговор. Доволен съм от това, което отборът постигна. Това ни е нивото. Ние нямаме супер топ футболисти, а и когато те не са във форма, няма как да са напълно във форма и за националния.“

„Лечков е основният виновник Бербатов да не играе в националния отбор. Ето го, Бербатов не идва. Ако Бербатов беше играл под мое ръководство, щеше да счупи много рекорди и да вкара много голове. Нещо да кажа, защото е важно, защото гледат и хора, които разбират от футбол. Ако имам един Бербатов в отбора, защото беше на косъм да се върне и беше ОК да играе под мое ръководство. Основният виновник е Лечков“, категоричен бе Пенев.

„Единственото, което прави той и още Костадинов – критикуват. Срещу Малта имаме 40 центрирания. Това е абсолютна доминация и някакъв ефект. Имаме владение на топката 67%. Удари в посока на вратата 23 и 4 във вратата, плюс дузпа. Какво искам да кажа, че един нападател от ранга на Бербатов е изключително полезен за нашия отбор. Ние нямаме толкова футболисти в топ отбори. Нямаме топ футболисти толкова много, да не кажа никой от ранга на Бербатов, за да го пренебрегнем и да го изгоним. Виновникът е той. Лечков и Костадинов са двамата разбирачи. Да не ми дават оценки. След като са направили грешен избор с мен, то те са първите, които да си подадат оставката, а не да чакат оставка от мен“, продължи емоционалното си изказване Любо Пенев.

„Искам да благодаря на всички фенове. На бивши и настоящия футболисти и треньори, с който съм работил. За толкова кратко време Матеус е усетил как са нещата в България. При мен няма как да се случи това нещо да не мога да изгоня играч“, каза още Пенев, а попитан за темата с корупцията и черното тото във футбола заяви:

„Това се базира на фактите. Аз съм ок и аз съм човек, не разбирам от черно тото. Търся си грешките, намирам ги и ги отразявам. Пред фактите и боговете мълчат. Не може българският футбол да се упрявлява от хора, които преследват други интереси.“