В края на годината, в която Левски отбеляза точно век от основаването си, „сини“ привърженици ще открият паметна плоча в метростанция „Стадион Васил Левски“. Това е близо до мястото, където е бил първият стадион на отбора.

Инициаторите от клуба на привържениците „Източен фронт”, както и други фенове ще се съберат в четвъртък и от 15 часа ще открият паметната плоча.

60-килограмовата плоча е с юбилейната емблема на клуба с текст „От 1914 до безкрай“. Има и надпис „На 50 метра оттук бе построен първият стадион на Левски“. Визира се игрище „Левски“, построено през 1926 година и обновено изцяло през 1934 година. Съоръжението е било в близост до стадион „Юнак“ и се е намирало точно между „Орлов мост“ и настоящия стадион „Васил Левски“.

Инициативата е една от последните през юбилейната година и е част от многото подобни през 2014 г., с които бе отбелязана стогодишнината на „синия“ клуб.

Откриването на плочата този четвъртък (27 ноември) ще се състои съвместно със Столична община, след като главният архитект на София Петър Диков одобри проекта. Покани да присъстват са пратени до Министър председателя на България, до Кмета на град София и други официални лица.