Славия и Ботев ще изиграят в Коматево първия двубой от програмата в четвъртък от 23-ия кръг на А група. Този мач е с особено голямо значение за гостите и далеч по-малко такова за домакините. 

Причината е, че "белите" са се устремили към участие в Европа за първи път от много години, докато "канарчетата" вече си осигуриха спокойното бъдеще в А група и могат да доиграят сезона без особено напрежение. 

А за амбициите на столичани говори представянето им в последните мачове. Те не са допускали попадение вече в пет поредни двубоя, в които спечелиха 11 точки. Георги Петков, който след по-малко от две седмици ще навърши 40 години, е заключил вратата си и това е в основата на успехите на тима напоследък. 

Освен това, през този сезон "жълто-черните" изглеждат като идеалния съперник за най-стария столичен тим, който има две победи в двете срещи от настоящия шампионат. А трета такава би означавала само едно - Славия уверено върви по пътя към Европа. 

Иначе в исторически план нещата не са с толкова ясно изразено надмощие на единия от двата отбора, а напротив. Балансът им е напълно изравнен, като и двата тима имат по 45 победи в битките помежду си в А група, а головата разлика също е напълно изравнена. 

Проблемите с контузии и наказания също не са особено много пред двамата наставници, което означава, че ще видим един много качествен сблъсък за пореден път между тези два отбора. В Ботев няма да могат да разчитат единствено на контузения защитник Дани Златков, докато в Славия аут са наказаният Мартин Дечев и контузеният Радослав Василев. 

Този мач ще можете да проследите директно в ефира на Diema Sport, както и на нашата платформа Gong Play. За вас ще го следим минута по минута на Gong.bg, а ще можете да го слушате и на честотите на Дарик радио