Наставникът на Левски Стойчо Стоев беше много доволен след победата на тима си над Локомотив Пловдив с 1:0. Според него, "сините" са играли като отбор и затова са заслужили победата си. 

"Доволен съм от старанието, защото Локо Пловдив е в ренесанс. Труден отбор са за побеждаване, но ние до 90-та минута търсехме победата и в крайна сметка си я намерихме", сподели Стоев пред Diema Sport 2. 

"Ние се стремим всеки мач да сме агресивни. Футболът е колективен спорт и всеки трябва да помага на съотбoрниkа си. Това ми харесва, че има стремеж за изява, взаимопомощ. Просто сме отбор, макар и в ранна фаза." 

"Трудно ми е да преценя отвън кога ще падне голът, хубавото е, че падна. Времето си летеше, а в един момент можеше да стане и трудно. Едно добро включване на Ораечв и тогава реализирахме", анализира Стоев. 

Според него, на щаба му предстои още много работа, но той очаква да бъде свършена и през пролетта Левски да изглежда много по-добре. Той коментира и ситуацията около Атанас Курдов, който не попадна в състава за днешния мач. 

"Има още много работа и е нормално да има още много. В офанзивен план не можем да си реализираме положенията, което би трябвало да ни улесни. От там се вкарва напрежение в целия отбор. Сигурен съм, че напролет ще изглеждаме много по-добре." 

"Не е здравословен проблемът на Атанас Курдов, треньорско решение. Нещата са малко по-сложни, но не искам да ги обяснявам сега", коментира още Стоев пред камерата на Diema Sport 2.

Следващият съперник на тима му е Пирин, а мачът е в Благоевград. Въпреки добрата серия досега, според наставника няма нищо сигурно в тази битка и затова не се ангажира с прогноза.  

"Всеки мач е труден, видяхте Пирин - Лудогорец. Може би с този формат не се знае в кой мач и кой противник може да вземе точки от фаворита. Първенството е интересно, нормално е да се губят точки, трудно се играе срещу всеки. Ние го знаем, но искаме да победим всеки, макар съперниците да са мотивирани срещу нас", сподели Стоев.