Левски взе много трудна, изключително важна, а и също така сладка победа на "Герена". "Сините" победиха с 1:0 гостуващия Локомотив Пловдив с късен гол на Мигел Бедоя и взеха трите точки, с които запазиха преднината си от четири точки пред втория Литекс. 

Домакините трябваше да чакат до последния четвърт час, преди да отбележат така важния гол, но го сториха. Победата им е сладка, защото идва над последния отбор, който успя да ги победи в първенството. Това се случи през август и от тогава левскарите са непобедени, с което не само излязоха на върха, но и умело го удържат. 

Мачът започна с много високо темпо от страна на домакините. Още в първата минута те протестираха заради недадена дузпа, според тях, за нарушение срещу Ради Цонев. Реферът Николай Йорданов прецени, че няма основание да даде най-тежкото наказание в тази ситуация. 

Левскарите не намалиха оборотите след това и стигнаха до още две ситуации почти веднага. Първо удар на Джереми де Ноойер беше избит, а в следващата ситуация Божидар Краев стреля с глава, а при добавката Аймен Белаид не можа да намери целта от близка дистанция. 

Постепенно гостите изравниха играта и стигнаха и до своето най-добро положение. В 10-та минута Димо Бакалов и Зоран Балдовалиев комбинираха пред наказателното поле на Левски. Македонецът, макар и паднал, стреля опасно, но вратарят Боян Йоргачевич изби. 

Веднага след това се откри шанс пред Умар Диаби, но ударът на тарана на "сините" мина на няколко сантиметра встрани от вратата. Той стреля с глава, а после отправи още няколко подобни удара на почивката, но те бяха безкрайно неточни. 

Около средата на първата част темпото поспадна и положенията драстично намаляха. И двата отбора пренесоха битката в средата на терена, като чистите ситуации почти изчезнаха. 

Следващото добро положение се откри пред "сините" в 36-та минута. Тогава Георги Костадинов центрира перфектно и намери Радослав Цонев, но ударът на халфа срещна защитник на гостите. С това ситуациите преди почивката се изчерпаха и интригата остана за втората част. 

След подновяването на играта събитията продължиха да се развиват на сравнително висока скорост, но чистите положения в началото бяха доста малко. Гостите опитваха от статични ситуации да затрудняват Йоргачевич, но не успяха. 

Левскарите организираха по-хубавите атаки, но финалният пас, а и ударът, им куцаха. Все пак в 57-та минута те стигнаха до добра ситуация след поредната си многоходова атака, при която Джереми де Ноойер стреля от наказателното поле, но вратарят Ясин ел Харуби улови. 

Домакините правеха много добри атаки по фланговете, но усилията им не бяха оползотворени от Диаби, който постоянно беше търсен от съотборниците си в наказателното поле. Те имаха и две бързи атаки, при които можеше да се стигне до нещо интересно, но реферите ги спряха заради засади. 

В това време сякаш не се виждаше как ще падне гол в този мач и точно тогава това се случи. В 77-та минута Живко Миланов центрира отдясно и качи топката на главата на непокрития Мики Орачев във вратарското поле. Той стреля, Ясин ел Харуби изби на крака на Мигел Бедоя и той от близка дистанция откри резултата. 

В следващите минути се очакваше Локомотив да тръгне по-смело напред, но това не се случи. Гостите бяха доста беззъби в атака, докато левскарите изпуснаха няколко шанса да вкарат втори успокоителен гол. Гостите опитаха с центрирания от преки свободни удари, но Йоргачевич и защитата се справиха. 

Така Левски взе изключително важни три точки и запази преднината си от четири на върха. Локомотив е в долната част на таблицата, но с играта си показа, че мястото му не е там. 

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Аймен Белаид, Максимилиан Карнер, Георги Костадинов, Живко Миланов, Божидар Краев, Мигел Бедоя, Джереми Де Ноойер, Радослав Цонев, Умар Диаби

Резерви: Александър Любенов, Мики Орачев, Йордан Милиев, Александър Александров, Денис Махмудов, Линел Китамбала, Илия Димитров;

Локомотив Пловдив: Ясин Ел Харуби, Крум Стоянов, Кирил Котев, Александър Тунчев, Пламен Крумов, Емил Гъргоров, Ванчо Траянов, Стефан Велев, Димо Бакалов, Айкут Янъков, Зоран Балдовалиев;

Резерви: Александър Витанов, Николай Димитров, Христо Стамов, Йоан Ласиман, Оливие Боне, Бирсент Карагарен, Дани Кики;