Футболният понеделник предложи много емоции за феновете на А група – за едни положителни, за други отрицателни.

Привържениците на Левски със сигурност могат да се чувстват с три точки по-горди, а тези на Лудогорец вече се съмняват в петата шампионска титла. Разбира се, никой не е забравил, че днес приключва едва 14-ия кръг от родния шампионат, за да има сигурни в успеха и предали се духом.

Локомотив Пд – Лудогорец 2:0

Двама бивши футболисти на тима от Разград Димо Бакалов и Емил Гъргоров успяха да разпределят силите си правилно, за да поднесат победата с 2:0 на феновете на Локомотив Пд. Бившите „орли“ затвърдиха кризата при шампионите, с която Едуард Ераносян към настоящата дата все още не може да се справи. Процентът на победите за треньора е под 50%, откакто е пристигнал в клуба.

„Вторият план“ в този двубой криеше много емоционални моменти, както за част от играчите, така и за двамата треньори – Христо Колев и Едуард Ераносян, които са приятели от деца.

Пропадането на Лудогорец продължава с пълна сила. Само няколко дни по-рано Лудогорец отпадна от Купата на България. Втородивизионният Локомотив Горна Оряховица изхвърли елитния тим след 1:0 на 1/8-финалите.

Въпреки че разградският състав има най-много реализирани попадения от началото на сезона в А група (18), този път не успя да стигне до такъв.

След срещата Едуаед Ераносян сподели, че в момента, в който усети, че неговите играчи не му вярват вече, той сам ще напусне отбора.

Помощникът на Христо Колев – Петър Пашев, обяви след мача на „Лаута“, че преломният момент в двубоя е бил голът на Димо Бакалов.

Какво обаче бяха грешките в защита на Лудогорец?

В следващия кръг Локомотив Пд гостува на Левски на „Георги Аспарухов“, а Лудогорец е домакин на Пирин Благоевград. Двубоите ще можете да проследите в Gong Play, Дарик радио и по Diema sport и Diema sport 2.

Играч на мача: Димо Бакалов

 

Монтана – Левски 0:2

Отборът на Левски вече е с 4 точки преднина пред преследвачите си – Литекс и Лудогорец, които имат по 24 след изиграването на мачовете от 14-ия кръг. Роман Прохазка откри с първата отсъдена за "сините" дузпа през този сезон, която бе в следствие на фаул срещу Божидар Краев. След почивката самият Краев вкара за 2:0.

Заслужените три точки дадоха повод на треньора Стойчо Стоев да сподели, че футболистите му вече показват по-голямо самочувствие и играят много по-спокойно. „Естествено работим и по селекцията. Надявам се и и финансово да имаме възможност да ги вземем, ако ги харесаме“, допълни наставникът на Левски.

В същото време Божидар Краев, който изработи дузпата и реализира гола за 2:0 коментира, че не е доволен от играта си.

Относно увеличението на капитала в Левски, Георги Иванов - Гонзо заяви: "Говорили сме със собствениците кое и какво ще бъде, но в крайна сметка не знам от това увеличение какво ще се отдели за селекцията. Нашият бюджет не е много голям, напълно в рамките на нормалното е."

Треньорът на Монтана Ферарио Спасов също сподели своето мнение след края на срещата.

Играч на мача: Божидар Краев

 

В петък се изиграха първите две срещи от кръга.

Славия – Ботев Пд 2:0

В другата пък Литекс не успя да победи аутсайдера Пирин, завършвайки 1:1 в Благоевград.

„Всеки друг резултат, освен победата, щеше да е незаслужен“, заяви след мача на „Овча купел“ наставникът на Славия Иван Колев.

Венци Стефанов отново бе в центъра на журналистическия интерес след мача, засягайки обаче горещата тема с ЦСКА.

„Шефовете не ни дадоха обяснение за изгонените играчи, липсват ни“, разкри след загубата защитникът на Ботев Даниел Златков.

А Георги Марков насочи стрелите директно към треньора Ермин Шиляк: „Питайте треньора за изгонените“, каза Марков.

 

Пирин Бл – Литекс 1:1

След мача в Благоевград също имаше известно напрежение. Треньорът на ловчанлии Лауренциу Регекампф нападна съперника: „Трудно се играе срещу отбори, практикуващи антифутбоЛ“, каза румънецът.

А след мача на клубните му шефове се наложи да правят опровержение: Смяна на треньора няма да има!

Във вторник кръгът се затваря с последния мач между Черно море и Берое. Срещата е от 14.30 часа и ще бъде излъчена по Gong Play и Diema sport 2. Интригуващия мач можете да проследите по Дарик радио и в Gong.bg.