Синдикът на ЦСКА Дора Милева потвърди пред Нова Телевизия за напълно осъществими намеренията на приближения до Васил Божков – Цветомир Найденов, да оздрави ЦСКА. В офисите на клуба е постъпило писмо от него, в което е заявен категоричен интерес "червените" да участват отново в професионалния футбол.

Това бе потвърдено от синдика на ЦСКА Дора Милева.

"Има възможност реална да участва в професионалния футбол, така че това са абсолютно изпълними намерения", сподели Дора Милева.

Въпросните намерения са в две посоки. Оздравяване на настоящото дружество или участие в професионалния футбол чрез правоприемник, за което призова настоящия финансов благодетел на ЦСКА Гриша Ганчев.

Синдикът Дора Милева призна, че вторият вариант е възможен, но това зависи от БФС.

"Един оздравителен план в края на краищата е, за мен като синдик, едно най-доброто решение за излизане от процедурата по несъстоятелност", допълни синдикът.

Остава отворен въпросът дали дълговете на клуба от 11 милиона към НАП могат да бъдат разсрочени с разрешение на финансовия министър Владислав Горанов.

"Законът го позволява (за разсрочването към НАП). Законът позволява разарочванее, отсрочване, намаляване на вземанията, редуциране, опрощаване дори, така че възможно е", допълни Милева.

По думите на синдика се очаква съдът да се произнесе за окончателния размер на дълговете на ЦСКА до средата на месец май, след което започва да тече 30-дневният срок, в рамките на който трябва да бъде представен и оздравителният план за дружеството.