„Разочаровани сме от начина, по който той е сменен, защото причина за това няма“, сподели председателят на Тръст „Синя България“ Васил Колев по повод изключването на Илия Козарев от Управителния съвет на Левски.

Тръстът и Националният клуб на привържениците на Левски излязоха с обща декларация.

До вчерашното Общо събрание на акционерите Козарев бе част от ръководния орган и макар отново да бе подкрепен от двете организации, Надзорния съвет не го включи в състава на УС.

„Съобщили сме позицията си на Иво Тонев. При нас нещата не се случват еднолично и на база на емоции. По време на обсъжданията беше казано, че искаме да се спазват едни елементарни етични норми, принципи и правила, които са залегнали и нещата да не се случват задкулисно и тайно. Това са нещата. За това говорим всички в Левски. Когато има нарушение на тази прозрачност винаги ще поставяме въпроса по адекватен начин. Това е ясен белег как не трябва да се случват нещата в едно партньорство“, коментира Васил Колев пред Нова телевизия и добави:

„Ние причини не сме чули до този момент за една подобна рокада. Ние не знаем каква е тя и на какъв принцип се селектира целият Управителен съвет. Няма да правим театри или да даваме интервюта по този повод.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS