Илиан Илиев направи своя дебют начело на Локо Пловдив, в загубата с 0:2 от Лудогорец в Разград.

"Не е приятно да загубиш в дебюта си. Мислех, че сме способни да си тръгнем поне с точка. Себераздаване имаше, доволен съм. Но това желание да се докажат, доведе до нервност, и играхме много нервно и пуснахме леки голове, особено вторият от корнер. На полувремето при 2:0 им казах да излязат да играят футбол, създадохме ситуации. Надявам се в следващия мач тези ситуации да ги вкарваме. Вярно, допуснахме грешки при изнасянето на топката, оттам дойдоха някои ситуации за Лудогорец. Трябва да приемем факта, че загубихме, и да се готвим за мача с Левски," сподели Илиев. "При 2:0 Лудогорец играеше спокойно, и един гол за нас щеше да направи нещата по-различни, но ни трябваше малко увереност в завършващата фаза. Срещу такива отбори, когато играеш със самочувствие, може да даде резултат."

Кога Локомотив ще заиграе както Илиев иска? "Да не говорим със срокове. Не пресирахме високо днес, нашите защитници са по-високи, а Лудогорец разполага с бързи футболисти, затова предпочитахме да ги изчакваме. Затова имаше и разлика в полувремената, когато през второто вдигнаха главата и създадоха ситуации."

За травмата на Гай Мансур, наставникът сподели: "Има много тежко разтежение минимум, ако не и разкъсване."

Наказаният за мача Мартин Камбуров ще се завърне за следващия кръг. "Капитан на отбора, голмайстор, мисля, че ще внесе малко повече самочувствие и височина в завършващата фаза. Дано нямаме други такива ситуации като с Гай Мансур, за да имаме повече опции."

Какво да очакваме от предстоящия двубой с Левски? "Най-важното е да дойдат повече хора на стадиона, това е много важно за футболистите - да чувстват подкрепата, а противниците да чувстват натиск. Няма много нужда от приказки, за да се мобилизират срещу такъв противник."