Лудогорец се окопа здраво на лидерската позиция след третата си поредна победа от началото на пролетния дял на първенството. Сега в жертва на шампионите се превърна Локомотив Пловдив, за който начело дебютира Илиан Илиев. 

"Орлите" надделяха с 2:0 с попаденията на Марселиньо и Козмин Моци преди почивката. Но "железничарите" имаха доста шансове. Първо техен гол не беше зачетен още при 0:0, а след почивката треснаха и две греди. В края и Светослав Дяков удари страничния стълб, но промяна на резултата нямаше. 

Така Лудогорец се откъсна вече на 11 точки пред преследвачите Левски и Берое и изглежда все по-малко вероятно да изпусне този аванс до края на сезона. 

Първата част започна тромаво, като в началните минути двата тима заложиха на сигурността и положенията липсваха. Играчите им разчитаха на центрирания и далечни удари, които обаче нямаше как да затруднят вратарите. 

Първото интересно положение дойде в 20-та минута. Тогава гостите от Пловдив стигнаха до гол, който обаче беше отменен от рефера Ивайло Стоянов. В тази ситуация Александър Тунчев се разписа, но при подаването към него Мартин Райнов беше играл с ръка и реферите не зачетоха гола. 

И малко след това домакините поведоха в резултата. В 22-та минута бразилска атака, при която комбинираха Вандерсон и Джонатан Кафу, завърши с подаване към Марселиньо пред наказателното поле. Звездата на шампионите с плътен и добре насочен удар в долния ляв ъгъл не остави шансове на Ясин ел Харуби и откри резултата. 

Малко след това и Клаудиу Кешеру имаше възможност да се разпише, но ударът му от вратарското поле беше отбит от стража на "железничарите". В 28-та минута пък беше пропиляно най-доброто положение за Локомотив. 

Тогава Мансур Гай се измъкна зад защитата на Лудогорец, преодоля и вратаря и точно когато трябваше само да опъне опразнената мрежа, не можа да уцели топката и я прати в аут с лекото си докосване. Само две минути след това той се контузи и излезе принудително. 

В 42-та минута подобен шанс се откри на другия фланг пред Крум Стоянов, но и той беше неточен, пращайки топката в аут. И в ответната атака тимът му беше наказан за втори път. Тогава точен беше Козмин Моци. 

Голът стана след центриране от корнер, при което влезлият като резерва и правещ свой официален дебют за "черно-белите" Пауло Серджо изби нескопосано топката и тя падна на крака на румънеца. Моци не се поколеба и прехвърли Ел Харуби, за да направи 2:0 и да предреши рано-рано интригата в този двубой. 

Логично, втората част беше лишена от интрига, но не и от множество интересни положения. Лудогорец успяваше умело да отбива атаките на противника и на свой ред търсеше трето попадение, с което съвсем да убие интригата. За Локо Стефан Велев отправи един далечен удар в 50-та минута, който обаче прелетя високо над вратата. 

Разградчани имаха своите два шанса да оформят класиката, но не успяха да ги оползотворят. Първо Клаудиу Кешеру стреля с глава от вратарското поле, но топката мина на сантиметри встрани. Това се случи в 61-та минута. 

В следващата атака и Марселиньо можеше да се разпише, но ударът му от воле от наказателното поле беше избит с великолепен рефлекс от Ясин ел Харуби. Така статуквото се запази, а темпото спадна още повече. 

В 72-та минута дойде и най-чистото положение за "железничарите". Тогава от пряк свободен удар Емил Гъргоров тресна греда, при добавката Мартин Райнов стреля във вратаря, а при третия опит пак Бадема стреля, но отново Владо Стоянов беше непреодолима преграда. 

Всъщност, тези статични положения бяха и доста често най-добрите шансове за локомотивци. Гъргоров можеше и в 76-та минута да се разпише от пряк свободен удар, но този път Стоянов улови безпроблемно. 

Увеличените обороти от гостите в тези минути доведоха и до още едно чисто положение, но и при него гредата беше най-верният помощник на Стоянов. Тогава Димитър Велковски беше оставен непокрит в наказателното поле и сам срещу вратаря можеше да го преодолее с мощен шут. Но страничният стълб го спаси отново. 

Последва смяна на Клаудиу Кешеру, който псуваше хамалски при излизането си и трябваше да бъде успокояван. Но това не повлия на съотборниците му и те имаха още шансове да вкарат трети гол. В 85-та минута Жуниор Кишада се измъкна след грешка на защитата и се полакоми да стреля, вместо да подаде на непокрития Джоди Лукоки. Ударът му беше избит от Ел Харуби със страхотен рефлекс. 

До края двата тима си размениха по още една страхотна ситуация. Първо Бирсент Карагерен не уцели вратата от страхотна позиция сам срещу вратаря, а в ответната атака Джоди Лукоки стреля далеч в аут от изгодна възможност. 

Така повече голове не паднаха и Лудогорец се поздрави с поредната си победа, която го утвърди на върха. Локомотив пък е с комфортна преднина пред зоната за плейофи и на практика няма от какво да се притеснява.