Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева коментира за Спортно шоу Гонг дали днес изтича срокът, в който коригираният оздравителен план на Васил Божков трябва да бъде върнат на съда. Същевременно тя разкри, че е обстрелвана със заплашителни смс-и по телефона.

„Срокът е 7-дневен, но тече от деня на връчването на съобщението. Аз още не съм го получила. Срокът за мен не тече. Когато го изпратят от съда, тогава то се изпраща с призовка по официалния ред. Това не влияе на процедурата. Това указание няма връзка с лицензирането на отбора. Не влияе и върху събранието на кредиторите. То е свикано на 25 май. На него оздравителни планове няма да се разглеждат. Плановете нямат общо със събранието. Ако съда допусне оздравителни планове за разглеждане, може да свика събрание през септември, декември, а може и следващата година. Няма никакви срокове. Нищо не се проваля и нищо не се предрешава на това събрание следващата седмица.“

„Подготовката на отбора върви нормално. Четох някаква партенка, че на 23-ти ЦСКА имал мач с Рилски спортист. Това го чух днес и останах изненадана. За срещата между ПФК ЦСКА-София и Удинезе съм задала въпрос на г-н Паслар дали той е позволил на друг отбор да използва стадион „Българска армия“. Те не са нито наематели, нито го ползват. Как решават да играят на „Българска армия“? Ако реша ЦСКА да играе на стадиона на Славия или Левски, защото ми е кеф да ги дразня, това е абсолютно същото. Задала съм въпроси на Паслар. За марката ще предявя претенции. Дори и той да е дал съгласие, то е станало без знанието на синдика. Ако е така, ще обявя договора за нищожен. Ако не е давал съгласие, още по-лошо, защото е наказание. За стадион „Българска армия“ е същото. Няма как да се разпореждат с чужда собственост. Това е публична-държавна собственост, за която има документи и ангажименти за стопанисване. Той не е даван на ЦСКА-София. Колкото и да им се иска, има договор между старото ЦСКА и Министерството на младежта и спорта. Преди повече от месец разговарях с Министерството по тази тема. Както виждате, няма нито писмено, нито устно предизвествие, че договорът ще се прекратява.“

„Пускат се какви ли не неща из Интернет. Това са плод на страхове или целят да внушат недоверие и да настроят феновете срещу ЦСКА и срещу мен. Решават, че аз съм главният виновник. Търсим врага, аз съм най-лесния враг, защото синдикът спазва закона и защитава интересите на кредиторите. Проблемът е този, а не това, че някои хора се опитват да погазят закона, да го заобиколят и да прехвърлят греховете от болната на здравата глава.

"Днес цял ден получавам заплахи, писма, смс-и, обаждат се по телефона. „Вещица“, „Заради вас ще се пролее кръв“, „Не ви заплашваме, но внимавайте...“. Това не е нормално общуване. Някой си призовал във фейсбука си, че „баба им Дора“ се нуждае от внимание и ми изписал телефона. През 15-20 минути се получава по някой смс. Те си стоят и вероятно ще подам сигнал до прокуратурата. Ще се търси отговорност“, завърши синдик Милева.