Старши треньорът на Пирин Благоевград Наджи Шенсой честити шампионската титла на Лудогорец след успеха на разградчани над неговия тим с 4:1 в мач от 33-я кръг на А група.

Шенсой също така намекна, че чужденците в състава на Черно море не са играли достатъчно сериозно срещу Монтана в друг мач от 33-я кръг, в който Монтана победи с 3:2, а тимът воден от Емил Велев е съперник на благоевградчани за позицията в елита.

„Честитя на Кирил Домусчиев, на цялата организация на Лудогорец. Виждам, че правят нови терени. Само най-хубави неща мога да кажа за организацията им като клуб и им желая успех“, коментира Наджи Шенсой.

Той обаче леко разкритикува Лудогорец за многото чужденци, които имат в състава. „Гледам им състава. Имат само петима българи и 13 чужденци. При нас само аз съм чужденец. Благодаря на моите помощници. Митов и гошев ги подготвям и след мен да се развиат, и да няма чужденци в клуба“, каза още Шенсой и продължи за двубоя с Лудогорец:

„Играхме две различни полувремена. През първото улеснихме тяхната задача. Те са голям отбор, който веднага те глобява като допуснеш груби грешки. На нас целта ни е да работим с младите футболисти и да не играем бараж.“

След това Наджи Шенсой се върна към мача между Монтана и Черно море във вторник вечер, завършил 3:2 за Монтана, който е съперник за Пирин за предпоследното място в А група, което ще спаси заелия го тим от бараж.

„Две думи искам да кажа за Черно море, един победител в Купата, моля им се да бъдат по-сериозни. И чужденците са професионалисти, играят за пари. Да бъдат малко по-сериозни. Много е важно за първенството не се играе така. Друго нямам нищо да кажа. Чужденците отЧерно море да играят по-сериозно за фланелката и за коректността на първенството“, коментира Наджи Шенсой, а за оставащите мачове на Пирин каза:

„Имаме две големи точки предимство, имаме три мача. Ще играем и с Монтана и ще докажем, че абсолютно не заслужаваме да играем бараж.“