Левски записа нулево реми със Славия, а дежурните в последните седмици приказки за треньорска смяна в клуба отново се прокраднаха в общественото пространство. Стойчо Стоев, който със сигурност не изживява най-спокойния си период на „Георги Аспарухов“, усеща в пълна степен несгодите и тежестта да си треньор на Левски. Постът е твърде ветровит и напрегнат, и само най-опитните в играта успяват да се задържат.

Преди броени дни Георги Иванов заяви: „Стойчо Стоев остава в Левски“, но дори и това изказване на спортния директор не пресече спекулациите. В Левски напрежение винаги е имало и ще продължи да има. След успеха над Пирин, който дойде след пълен обрат, сякаш се забеляза известно туширане, но равенството със Славия отвори път за нови „съчинения“ по темата.

Ако Левски си бе тръгнал с трите точки от Овча Купел, едва ли обстановката щеше да е такава. Но уви…„Сините“ бяха колебливи през първото полувреме на най-старото столично дерби, а куп пропуски, направени през втората част, сред които и греда на Венци Христов, им костваха загубата на две точки. Така от подновяването на шампионата Левски не успява да запише две поредни победи. След загубата от Лудогорец, на Герена изредиха победа, две равенства, пак победа и пак реми, а това говори за непостоянство, което може да изиграе лоша шега на отбора, който се бори за място в европейските клубни турнири.

Приказките отвън за промени в треньорския щаб, както и различните нападки към клуба при всички случаи се отразяват на играчите, а и на самия Стоев. Но те са в Левски именно, за да докажат, че могат да постигат резултати, въпреки това.

Изискванията към Левски са високи и трябва да бъдат такива. На Герена винаги са се гонели успехи, а „сушата“ откъм трофеи в последните години задължава в още по-голяма степен главнодействащите лица в момента. Ключът за разрешаване на настоящата ситуация обаче е изцяло в ръцете Стоев и футболистите му. Ако те постигнат победи в предстоящите си двубои, критиците, както и онези, които подхранват различни спекулации, ще бъдат отказани.  Просто защото изворът, от който черпят вдъхновение, ще пресъхне. А и когато отборът е стабилен отвътре, няма как да бъде разколебан отвън.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS