Левски взе своето във Варна. „Сините“ тръгнаха със самолет за морето, но в крайна сметка мъглата ги върна в София. После поеха с единия си автобус, който ги остави във Велико Търново. Там дремнаха, за да тръгнат с другия за Варна. На отиване с рейс, а на връщане с победа и високо вдигната глава...

Стойчо Стоев спечели треньорският дуел с Никола Спасов и слуховете за неговото уволнение излязоха силно преувеличени. Футболистите му показаха, че държат на своя треньор, а това е по-важно от всичко за човек на тази позиция.

Съставът на Левски беше изненадващ, но свърши работа. Също като Лудогорец, тимът от „Герена“ имаше мъничко шанс при гола на Костадинов, но това е част от играта. 

Във втори пореден мач се видя, че „сините“ са подготвени отлично във физическо отношение и ще се борят до край. Както във всеки мач, така и в шампионата...

Над всички се открои вратарят Йоргачевич. Сърбинът изигра прекрасен двубой. Извади две страхотни положения и показа за сетен път, че е удар в десетката. Стената вдъхва сигурност в отбора на Стоев.

Пътните неволи не се отразиха на Левски. Напротив, оказа се, че това може да е послужило за сплотяване на колектива. Целта, която е класиране в Европа, изглежда напълно осъществима. След загубата в Разград, Стоев каза, че Левски ще става по-добър. На този етап думите му имат покритие.

Във Варна Левски не просто взе три точки, а спечели и малко спокойствие. За този клуб последното е истински лукс.