Бранителят на Черно море Стефан Станчев вече е напълно възстановен от разтежението в бедрото и е жаден отново да се върне в игра. Очакванията са той да попадне в групата на „моряците” за предстоящото домакинство срещу Ботев в неделя.

„Вчера направих една тренировка с отбора, днес ми е втората. Минах на ехограф, като резултатите от него показват, че мога да тренирам пълноценно. Надявам се повече да нямам проблеми. Имам голямо желание да съм в групата. Треньорът решава”.

Бившият футболист на Левски и Ботев разкри в интервю за „Морски Гонг”, че се чувства много добре и на позицията опорен халф, на която Никола Спасов го е пуснал в мача срещу Созопол за купата. Иначе Станчев е комплексен защитник, който освен като краен бранител, добре се справя и в центъра на отбраната.

„Срещу Созопол аз играх като опорен халф. Мисля, че добре се получиха нещата, надявам се треньорът да е останал доволен. Има го като вариант и като такъв да играя евентуално. Нямам много опит на тази позиция, но се чувствам добре. Харесва ми този пост”, коментира футболистът на Черно море, който по информация на Гонг при функционалните изследвания миналата година, когато отборът бе воден от Георги Иванов е показал най-добри резултати при теста за хидратацията на организма. Хидратацията е от изключително голямо значение за всеки един спортист, тъй като е пряко свързана с неговата издръжливост по време на физическо натоварване.

Станчев коментира и предстоящия съперник Ботев, където преди време игра самият той: „Доста време мина от престоя ми в Ботев. Тръби се, че е тежко положението там, но аз не съм съгласен, че е точно така. Ботев имат едни от най-добрите условия в България като база, дори и като финансиране. Това ги задължава да гонят високи цели и високо класиране. При тях в момента условията за българите са по-добри.  Играят по-млади български футболисти, докато преди се даваше шанс предимно на чужденци”.