Десният краен бранител на Черно море Стефан Станчев е оптимист за предстоящия домакински мач с Локомотив Пд в неделя и вярва, че ще бъде постигната победа.

„Локомотив натрупаха сериозен точков актив, но мисля, че в неделя ще ги победим тук, както го сторихме и при предния мач на „Тича”. За нас предимство ще е и това, че ще почиваме с ден повече от тях и би трябвало да сме по-свежи”, заяви в интервю за Дарик и Gong.bg Станчев.

На въпроса на какво се дължи тази настървеност и успешна игра срещу водещите отбори при условие, че пред Черно море няма поставена конкретна цел до края на сезона, защитникът отвърна:

„Играем така надъхано, защото тези мачове с по-сериозни отбори за всеки един от нас са много по-приятни и просто излизаме с по-голямо желание и всеки иска да покаже какво може, да бъде забелязан. Нормално е като си изправяме срещу отбор, който е по-назад в класирането мотивацията да не е точно същата”.

Станчев изрази мнение, че лично за него е по-приятно да се играят по два мача на седмица.

„ За мен този сгъстен цикъл на мачовете е по-приятен, защото се играят повече мачове, а и ако си преживял лош момент със загуба, бързо можеш да я забравиш, защото идва следващият двубой. За мен е по-удобно да играем два мача на седмица.”