Бившият нападател на ЦСКА Емил Гъргоров даде ексклузивно интервю пред Гонг за ситуацията при „червените“. Гъргоров разкри много проблеми от кухнята на клуба и бе категоричен, че не си тръгва, заради пари и никога не би предал съотборниците си. Известният с прякора си „Бадема“ футболист каза още, че ЦСКА е пред сериозна опасност.

„Честно казано не знам от къде да започна. Може би тази раздяла стана в най-добрия момент, тъй като е по-добре хората да знаят и да видят какво се случва в клуба, отколкото в края на месеца да го няма ЦСКА и тогава да се чудим какво става. Тогава ще е много късно“, започна изказването си пред Гонг Емил Гъргоров.

„Трудно ми е от къде да започна, защото са доста нещата и виждаш, че доста помия се изля към мен. Болно ми е. Върнах се в ЦСКА, за да помогна. Не само аз. И Вальо Илиев и по-опитните футболисти. Всички хора много добре знаят, че аз бих могъл да отида да играя за три пъти повече пари. Държа да кажа на тези хора, които мислят, че аз за една заплата съм си тръгнал и едва ли не съм алчен и подобни. Ако бях алчен никога нямаше да се върна в ЦСКА, а щях да отида някъде другаде, за да печеля много повече пари. И второ, да разберат един път завинаги всички мои негативни приятели, че всичко, което го правя, не го правя сам и само за себе си. Това, което правя, го правя за моите съотборници и заедно с тях. Предпочитам аз да изгоря, обаче ЦСКА да се оправи като клуб и да се знае какво става вътре в него“, коментира още Гъргоров.

„Нека да започнем от начало, защото всички ще кажат: „Дойдохте да помогнете.“ Да, дойдохме да помогнем. И най-лошото от всичко е, че ние дойдохме с разбирателство и най-добри намерения да помогнем на ЦСКА. И при положение, че знаем, че ще се забавят заплати, че ще бъде трудно, но нашите претенции бяха единствено и само Томов да не ни лъже. Единствено и само това“, заяви още нападателят.

„Не може, събираме се и при положение, че всички тези неща му ги казваме и той така нагло да ни лъже. Няма да казвам от началото какво ставаше и как сме се борили аз и Вальо да оправяме всичките бакии в отбора. Защото се плащаше на 10 човека, а на другите 15 не се плащаше. Тръгваме за лагер за Турция аз съм си взел заплатата, а масажистите от миналите 8 месеца не са си взели заплатата. Да не ти казвам другите момчета колко време не са си взели заплатата. И всичко това се мъчим да го преборим. Аз, Вальо Илиев, дори Мартин Петров и Тошко Янчев отидохме преди един лагер в Турция преди да заминем. Бяха платили на някои, а на някои не. Обикновено знаете на по-старите футболисти, за да мълчат, плащат всичко. Но аз това не мога да го преглътна и Вальо Илиев, и другите момчета. Но аз сега говоря от името на всички. Не мога аз сега да отида с моята заплата да тренирам в Турция, като знам, че масажистите и Бай Добри, и шофьорът не са взимали заплата от 4-5 месеца преди това и точно, когато имат нужда хората да им се плати, аз да отида там и да си тренирам и да ги гледам как те гледат и да не могат да си платят... хайде да не изпадам в толкова подробности, да не могат да си платят детската градина на детето. Това не мога да го направя. И не могат да ме обвиняват мен, че аз съм алчен за пари и подобни“, разкри още футболистът.

„От тук натам много ясно, че аз ще отида да играя някъде, това е съвсем нормално като съм разтрогнал с ЦСКА и никой не може да ме съди. Не може да ми брои моите пари. Аз взимам толкова пари, колкото съм заслужил. Това го показвам на терена“, категоричен бе Емил Гъргоров.

„Следващият момент – всички тези неща ги преглъщаме. Преборваме се. Тези същите хора, които ни плюят най-много нас сега. Пенсионери, свършили и подобни държим отбора досега само и само чужденци и подобни да не си тръгнат. Досега, но вече стана много. Казвам ти най-важните неща, които се прикривали. Писна ми, защото нормално момчетата ме питат: „Бадем, кога пари?“ И аз казвам: „В петък“. Томов казва - в петък и аз казвам - в петък. Обаче не е този петък. „Кога?“ И аз казвам: „Утре, вдругиден.“ Аз се скарах с него и му казах, че повече на срещи с него няма да ходя. Не може той да ме лъже мен и Вальо, и ние да лъжем съотборниците си. Има и още доста неща, от които ще забравя нещо“, добави още Гъргоров.

„Последният нагъл ход, който хубавецът, който днес е дал интервю прави. Събираме се преди лагера на Боровец и всички момчета не искаха да отидат. Не аз, всички момчета искаха да не ходим. И нашият хубавец казва: „Момчета, моля ви се.“ Аз не съм бил, защото казах, че няма да ходя, но момчетата ми казват какво е станало. Момчетата му казват: „Всеки път едно и също, Томов само ни лъже. Какво да правим?“ И той им казва: „Момчета, отидете. До края на седмицата ще ви платят. Имате моята дума. Оставете го Томов.“ Обаче идва краят на седмицата и - нищо. И той казва: „Еми не знам.“ Ама ти обещаваш бе човек!“, сподели още Емил Гъргоров.

„Да се върна по-назад. Обвиняват ме за извадените джобове. Да кажа, че аз бях в отбора тогава. Не бях на стадиона с извадени джобове, но ако бях там щях да ги извадя, защото това е един колектив и всичко това, което направихме за една година без нищо, тези двама го развалиха. Надявам се с това интервю да трогна някои хора и колкото се може по-бързо да се помогне на ЦСКА. Защото мисля, че стана ясно, че, ако не се плати до края на месеца, ЦСКА ще изгори за от три до пет години. И предпочитам аз да изгоря и да си тръгна, но всичко да се разбере, нищо, че аз ще съм лошият после, но ЦСКА след това да тръгне по нормален начин“, коментира вече бившият нападател на ЦСКА.

„И друг момент, за който ме обвиняваха фенове. Ще ти кажа и за него. Преди мача с Левски, когато завършихме 1:1 и станахме с 16 точки повече шампиони. Дойдох тогава и имах да взимам може би една заплата и няколко премии. Другите момчета имаха да взимат по четири заплати. Тогава пак ме изкараха, че съм ламтял за пари. А истината е, че тогава се скарах с Костадинов. Не заради пари, а просто момчетата попитаха за пари и аз скочих, че пак ни лъжат и той отговори: „Кой ще ви купи вас, какви сте вие.“ Затова скочих тогава, а не за пари. Никога досега не съм предавал колега и никога няма да го направя в моя живот. Каквото и да ми се случва и да ме плюят. Аз знам, че пред тези хора съм честен и няма да ги предам“, категоричен бе Бадема.

За конфликта с треньора Стойчо Младенов, Гъргоров каза: „Нямаше как да не се случи и всичко това е заради тези двамата. Те ни правят на маймуни нас. Това е върхът на всичко, което става. При този човек са ме взели в ЦСКА и съм имал толкова хубави моменти и щом се стигна до там да се скарам с него, заради тези двамата, значи нещата не са добре. А, който иска да си говори, че си отивам за една заплата, да говори. Щастлив съм, че моите колеги до ден днешен ми се обаждат и всички се разделихме със сълзи. Жалкото е, че развалиха такъв отбор, който се гради една година много трудно.“

„Не знам как ще се развият нещата. Аз на тези хора им нямам доверие. С всички е така, но не го казват, защото се надяват нещо да помогнат. Надявам се с това нещо, защото не знам какви лъжи измислят, но с моята постъпка много хора да се чукнат по главата и да помогнат. Не искам да стоя в този отбор и да стана после лъжец. Аз дойдох с добро намерение и исках да завърша кариерата си в този отбор. Аз трябва да играя футбол. Това е моят живот“, завърши Емил Гъргоров.