Първа професионална и Втора професионална група ще има занапред, стана ясно след срещата на клубовете днес. В елитната дивизия 14 отбора ще формират първа шестица и втора осмица с две групи от по 4 отбора. Първият и вторият от двете групи ще играят на кръст, после финал и накрая срещу последния представител за България за евротурнирите. Представителят от втората осмица ще гостува.

Втората лига ще бъде съставена от 16 отбора, един ще влиза, други два ще играят баражи. Един от А група ще изпада. Участниците в А група са 9-те клуба, участвали миналия сезон в А група, сред които е и Монтана. Останалите са Лудогорец, Левски, Берое, Славия, Ботев, Локомотив Пд, Пирин, Черно море. Освен това - от Б група идват Дунав, Локо ГО, Верея, Нефтохимик и Литекс, който е преименуван на ЦСКА.

Много важно решение са взели клубовете – на три месеца ще има комисия, която ще следи за качеството на терените. Ако не е качествен, ще трябва да се търси нов терен.

Автентичният ПФК ЦСКА АД няма как да играе в Б група на този етап, защото не отговаря на условията. Но до края на месеца може да се случи и това и тогава да има прецедент - да има два ЦСКА в професионалния футбол.

Досегашният президент на Литекс Данаил Ганчев стоеше зад табелка с името Литекс на срещата. Той каза, че табелката с Литекс е била сгрешена от организаторите, защото Литекс вече не съществува и ще се казва ЦСКА.

Изпълкомът ще заседава следващата седмица, той трябва да узакони решенията. Суспендират се всички решения, които действаха до момента, пише се нова Наредба.

Няма да има мач за Суперкупата на България.