Лудогорец се раздели с първия чужденец, който пристигна в клуба още на старта на проекта и участието на отбора в Б група. Бразилският защитник Гелерме Шоко от петък вече не е част от разрадския клуб.

Шоко имаше договор до лятото на 2015-а година, но двете страни си стиснаха ръцете за разтрогване по взаимно съгласие.

„Чао на всички! Винаги ще остана фен на този отбор. Благодаря за дадената ми възможност, а Разград остава в сърцето ми“, написа Шоко в една от социалните мрежи.

Той публикува и клип с най-добрите си моменти от пребиваването в Лудогорец.

Десният краен бранител изигра 74 мача с екипа на „орлите“ през изминалите четири години. Реализира два гола и има 16 асистенции. Шоко бе основен футболист при първата титла на Лудогорец в А група, като тогава бе неизменен титуляр в селекцията на Ивайло Петев. В този период той взе и български паспорт и дори се заговори, че може да попадне в плановете на вече бившия национален селекционер Любослав Пенев. Съотборници на Шоко дори го научиха да пее част от химна на България.

Най-запомнящите се мачове на играча са миналата година в груповата фаза на Лига Европа. Той взе участие в първата голяма победа на Лудогорец на европейската сцена, която бе срещу ПСВ в Холандия. След това бразилецът игра и при двата успеха срещу Динамо Загреб в груповата фаза на лигата.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев потвърди за разтрогването на договора с Шоко и допълни, че двете страни остават с добри чувства, тъй като реално бразилецът е от самото начало на проекта „Лудогорец“.