Гилерме Шоко е най-вероятния заместник на наказания Жуниор Кайсара в състава за днешния мач на Лудогорец срещу Базел. Стойчо Стоев има две опции за футболисти, които да сменят Кайсара в състава. Единият вариант е Шоко, а другият - Витор Фернандес – Витиня. От избора на Стоев зависи и на коя позиция ще застане титулярният краен бранител Йордан Минев. Според запознати, именно върху Шоко ще падне изборът на Стоев, което ще изпрати Минев да играе от ляво. При положение, че все пак треньорът на българите ще избере Витиня, и тогава Минев ще трябва да действа от дясно на защитата на шампионите.

Бразилецът Шоко получи шанс за изява в последните няколко мача на Лудогорец и успя да оправдае доверието на треньора. Футболистът дори отпадна от картотеката на Лудогорец за двубоите срещу Партизан, но за мачовете с Базел се върна в състава.

Друга промяна, която може би ще направи Стойчо Стоев, е свързана с централните бранители. Има огромна вероятност наставникът на шампионите да извади от състава Александър Барт за сметка на младия Теро Мантула, който да си партнира с Козмин Моци. Двойката бранители Моци-Барт направи няколко грешки в първия двубой срещу Базел, което може да доведе до промяната.

Евентуалният състав на Лудогорец:

Владо Стоянов, Шоко, Теро Мантула, Козмин Моци, Йордан Минев, Светослав Дяков, Христо Златински, Марселиньо, Иван Стоянов, Върджин Мисиджан, Роман Безяк (Иван Чворович, Александър Барт, Витиня, Себастиян Ернандес, Фабио Ешпиньо, Михаил Александров, Мишел Платини, Дани Абало)