Сръбският специалист Люпко Петрович няма да продължи да е наставник на Литекс занапред, информира официалният сайт на "оранжевите".

"Пред Петрович има неотложни и важни семейни проблеми, които трябва да решава и той се прибира още днес в родината си. Още при назначаването му преди месец наставникът се е разбрал с клубното ръководство да помогне с каквото може в началото на сезона за стабилизирането на тима след отпадането от евротурнирите и работата му да продължи, докато бъде намерен подходящ треньор, се казва още в официалното съобщение от Литекс.

Вчера в румънските медии се появи интересна информация, че Петрович ще бъде заменен от бившия футболист на "оранжевите" Лауренциу Регенкампф.

“Сърдечно благодарим на Люпко, че откликна на поканата ни да се завърне при нас в труден момент. Той изпълни своята задача успешно и ни помогна да стартираме добре шампионата. Винаги ще си е наш приятел, на който ще разчитаме. Пожелаваме му успех”, заявиха от ръководството на Литекс.

Люпко Петрович коментира пред клубния сайт своето решение да се раздели с оранжевите.

“Напускам Литекс, но оставам приятел с всички в Ловеч. Не е тайна, че имам отлични отношения с ръководството на клуба. Бяхме се разбрали да помогна с моя опит, но сега наистина имам да решавам други важни неща в личен план. След това пак оставам във футбола. Вероятно в близко време ще приема оферта отново да работя в Китай“, сподели Люпко Петрович.