Първият кръг на новия сезон в А група вече зареди футболните фенове с достатъчно емоции и изненади. Вчера новакът Хасково повтори гръмкото начало на своя предшественик Любимец и надигра шампиона Лудогорец с 1:0. Днес обаче е време да насочим вниманието си към първото голямо дерби за кампания 2014/2015.

От 19,30 часа на Градския стадион в Ловеч Литекс излиза срещу ЦСКА в опит да се реваншира както заради срещите с „червените“ през миналата кампания, така и заради издънката срещу унгарския Дьошгьор в четвъртък. Участието на „оранжевите“ в Лига Европа приближава своя край след домакинско поражение с 0:2, а със сигурност единствената спечелена точка от 4 двубоя с „армейците“ през миналия сезон ще се отразят върху психиката на играчите, водени от Красимир Балъков. За последно Литекс победи „червените“ на 2 март 2013 година, но пък и в лагера на столичани няма много поводи за оптимизъм заради 1:1 със Зимбру във втория по сила европейски клубен турнир.

Преди челния сблъсък в града на люляците обаче програмата на първия кръг ни пренася в Коматево, където Ботев Пловдив посреща Локомотив София. През отминалата кампания двата отбора принадлежаха към съвсем различни сфери – докато „канарчетата“ търсеха мястото си в челото, „червено-черните“ се бореха за оцеляването си във втората седмица. Въпреки това и те се срещнаха общо четири пъти през сезон 2013/2014, като освен разменените домакински победи в първенството Ботев изхвърли днешния си опонент в полуфиналите за Купата на България.

Първият кръг ще бъде затворен с мача между Берое и Черно море, който започва от 20 часа в Стара Загора. Интригата тук е дали някой от двата тима ще успее да вземе трите точки. През миналия сезон срещите помежду им приключиха при равенства (1:1 и 0:0), като последната победа на Берое датира от месец април 2013 година, докато за Черно море е още по отдавна – 5 октомври 2012 година.

Проследете втората порция двубои от родния елит на живо с Gong.bg!