Левски и Литекс се вкопчват в здрава битка помежду си за място в Топ 6 на „А“ група днес от 16.00 часа. Дербито от 17-ия кръг между двата отбора е на стадион „Георги Аспарухов“ и ще може да го проследите минута по минута в сайта Gong.bg. Двубоя излъчват на живо Нова телевизия и Дарик радио, може да бъде гледан и в платформата play.gong.bg.

Битката между „сините“ и „оранжевите“ се оформи като традиционно дерби след напечените битки между двата тима във втората половина на 90-те години на миналия век, продължили и през новия.

Този път, обаче, двата съперника излизат един срещу друг не в пряка битка за титлата, а в двубой , който до немалка степен може да им гарантира място сред най-добрите шест тима на България и напролет. В тази въртележка са включени още няколко отбора.

Тимът на Левски няма да бъде предвождан от Георги Иванов-Гонзо, който е наказан за тази среща. „Сините“ имат две точки повече от ловчанлии и с 27 пункта са на четвърто място в класирането. Литекс пък е шести с 25. Първият мач между двата съперника този сезон завърши с категоричното 3:0 за Литекс в Ловеч.

Други три мача са залегнали в програмата на 17-ия кръг непосредствено преди дербито на „Герена“. От 13.30 ч. в интригуващ сблъсък борещият се за измъкване от дъното Славия /десети, с 14 точки/ приема Ботев /седми, с 24 т./, който иска много да намери място в челната шестица. Мачът е и завръщане на „Овча купел“ на бившия треньор на „белите“ Вили Вуцов, който е поставен в доста деликатна ситуация заради колебливите резултати на „канарчетата“.

В Хасково местният тим, опашкар в класирането с 4 точки, приема от 14.00 ч. високо летящия Берое /трети, с 28 т./.

Другият мач с начален час 14.00 днес е домакинството на Локо Пд /девети, с 19 т./ срещу Черно море /осми, с 21 т./.

Всички тези срещи отново може да проследите минута по минута в Gong.bg. Двубоят на „Овча купел“ ще бъде излъчен по Диема, а развоя на всички може да слушате по Дарик радио.

В неделя са двата мача с участието на лидера в класирането ЦСКА /37 точки/, който от 13.15 ч. гостува на Марек /11-и, с 12 т./, и на неговия подгласник Лудогорец /втори, с 32 т./ – домакин на Локо Сф /пети, с 26 т./ от 15.30 ч.