Централният нападател на Литекс е една от най-големите опасности за Левски преди мача между двата тима. Колумбиецът има седем гола от началото на първенството и отново се е прицелил в голмайсторския приз.

Ето какво сподели Джордан в интервю за Гонг преди един от най-вълнуващите мачове в А група, който ще се проведе на стадион „Георги Аспарухов“ в събота от 16 часа:

- Джордан, какво очакваш от срещата с Левски?

- Както винаги, когато играем срещу Левски мачът е доста важен. Ще търсим трите точки, защото те са доста важни за нас. Ние държим да сме в първата половина, когато дойдат плейофите.

- Какво е мнението ти за класата на Левски?

- Левски е клуб от много години и със своите традиции. Те са от клубовете с огромна история, каквито например са и Ботев. На техен терен са много окрилени от тяхната публика. Имат сериозни фенове, които помагат на футболистите им. Знаем какво ни очаква, няма да е лесно, а мачът е важен и за двата отбора. Ние сме подготвени и нашата е цел е да се представим силно и да надделеем.

- Какви са шансовете на Литекс през този сезон в първенството?

- Тази година ситуацията е такава, че ЦСКА дръпна доста в класирането. Ние искаме да се класираме в плейофите, а от там да атакуваме и местата, даващи право за участие в европейските турнири. За целта трябва да действаме крачка след крачка, да играем все по-силно. Загубихме някои срещи, но е хубаво, че всяка седмица можем да се поправим. 

- Според теб кой е фаворитът за шампионската титла през този сезон?

- Един от фаворитите е ЦСКА, защото дръпнаха доста в класирането, все пак те са на първото място, но виждаме и силния отбор на Лудогорец. Те спечелиха уважението на останалите отбори в България, защото се представиха много добре в Шампионската лига. Това са двата отбора, които се борят за титлата. В момента сякаш ЦСКА има по-добрите възможности, защото води.

- Как се чувстваш вече в България, успя ли да свикнеш, да се адаптираш към начина на живот в нашата страна?

- Да, да определено се адаптирах към живота в България. Бързо свикнах и с футбола, който се практикува. Чувствам се много добре тук, а за това ми помогнаха съотборниците и ръководителите ми в Литекс.

- Държиш ли отново да станеш голмайстор на българското първенство?

- Да, разбира се, че искам да бъда голмайстор. Това доставя голямо удоволствие на нападателите. Винаги се стремя да бъда сред тези, които са вкарали.

- Кой мач е най-важен за теб, този с Левски, ЦСКА или Лудогорец?

- Вижте и трите срещи са много важни, защото това са трите най-големи отбора в България на този етап. Приятно е, че много често играем с тези отбори. Всичките тези мачове са много важни. Важно и престижно е да печелим мачове срещу Лудогорец, ЦСКА и Левски.

Двубоят между Левски и Литекс ще се проведе на стадион „Георги Аспарухов“ от 16.00 часа в събота, 29 ноември. Срещата можете да проследите с картина в Gong.bg на адрес http://gong.bg/livestream. Мачът ще бъде предаван по Нова телевизия и в ефира на Дарик радио.