Силният човек в Левски Георги Иванов - Гонзо заяви, че съставът от Герена не може да бъде в топ-форма от първия мач през сезона, визирайки равенството (1:1) с Локомотив Пд в първия кръг от А група. Гонзо каза, че Левски не може да е точен като часовник още на старта, като коментира и всички наболели теми около селекцията на „сините“ и напусналите клуба играчи.

„Мога да говоря за Левски, за Лудогорец не е коректно. Разочаровани сме от резултата срещу Локо Пд, не и от играта. Доволни сме от динамиката. Не мога да кажа, че има футболист, който да не се е раздал. Това, че изравнихме, след като получихме гол в края, в голяма степен показва, че имаме характер“, започна Гонзо.

„Нормално е да има проблеми, с оглед на това, че някои от играчите дойдоха в понеделник, Луис Педро в четвъртък. Не може да очакваме от първия мач Левски да е като часовник. Мисля, че трябва да работим върху доста неща, центрирането, завършващия удар“.

„Не мога да правя генерални оценки. Това са добри играчи. Мисля, че можем много повече от показаното срещу Локомотив. С работа всичко се оправя“, продължи спортният директор на Левски.

„Антонио Аниете ни бе препоръчан в края на май месец. Топузаков го гледа на живо. Имаше колебание в него дали да приеме офертата ни. Но в течение на времето той се съгласи на финансовите параметри,които му предложихме“, внесе яснота Иванов в ефира на БТВ.

„Ние не можем да си позволим по-скъпи играчи от това, което може да предложим. Ние търсихме играч на позицията зад нападателя – Боби Цонев се контузи. Да намериш играч на тази позиция е доста по-трудно, отколкото да вземеш централен нападател. Селекцията в Левски е отворен процес, но за момента това са футболистите. Не останаха вече пари. До паузата, това са играчите. Ние разполагаме с бюджет, реален за България. Мисля, че даваме заплати, които са нормални за нашите стандарти. Естествено е, че е имало такива, които са ни отказали. Мисля, че играчите в Левски са с качества“.

„Бюджетът е намален, а нещата са спокойни. Играчите са получили, каквото им се дължи. Не мога да говоря за конкретни суми. Ние работим в рамките на бюджета, зададен от собственика. Ние сме в параметрите. Няма да сравнявам какво е било преди. Гледам настоящето. Проблеми има навсякъде. Мисля, че трябва да положим основа, от която да тръгнем“, коментира легендата на Левски.

Колкото до спекулациите, които се появиха през седмицата и подложиха под съмнение собствеността на Тодор Батков върху Левски, ръководителят отсече: „Собственик е Тодор Батков. Това е, което виждам аз. Ако имате някакви въпроси, може да се обърнете към него“.

Левски се раздели с няколко играчи през паузата, а сред заминалите си попаднаха надеждният юноша Стивън Петков, вратарят Мишо Иванов, както и Горан Блажевич, Иванов повдигна малко завесата около всеки един от тях, като сподели какви са причините за раздялата: „Стивън Петков реши, че трябва да играе в Лудогорец. Той явно има някакви идеи в главата си. За Михаил Иванов, след като заплатата му бе забавена с ден, той по реда на Кодекса на труда, ни изпрати уведомление, че разтрогва. Горан Блажевич нямаше желание да си намали заплатата и затова се разделихме. Пламен Илиев се контузи. Сашо Любенов е с юношите, затова трябваше да си търсим нов вратар. Много е трудно в клуб като Левски, който гони резултати, да развиваш юноши. За да се наложат те са нужни поне 2-3 години, за да се адаптират. Видяхте онзи ден след мача с Локо Пд какви негативни отзиви имаше, а никой не отчете, че този отбор е събран наскоро“.

„Левски обръща достатъчно внимание на школата. Инвестираме много в юношите. И искам да поясня нещо, че след като един юноша е влязъл в първия тим, вече не е юноша и той трябва да се конкурира с останалите играчи. Не може да ги пускаме неподготвени. За жалост, те не са готови. С тях трябва да се работи постепенно. Те имат крехка психика, невъзмъжали са. Ако ги хвърлим и загубят в 2 или 3 мача, след това ще ги съсипем“, разказа пространно Георги Иванов.