Георги Иванов обяви, че Левски ще направи още трансфери, но не каза дали те ще бъдат осъществени преди старта на първенството. Той изрази и спокойствието си за състоянието на отбора седмица преди първия официален мач – домакинството идната събота на Локо Пд.

„Доколко Левски се е подготвил, ще го видим със старта на първенството, сподели Георги Иванов. Не смятам, че контролните срещи са мерило за това как ще се представи отборът. Независимо дали си побеждавал, или губил. Всеки треньор си има методика, при която някои футболисти са по-изморени, а други се адаптират по-лесно. Така, след една седмица, ще видим докъде е стигнал Левски в подготовката си. Вижте, при всички положения, когато започваш нещо ново, започваш да налагаш нови методи на нов треньор, е нормално футболистите да имат малко проблеми в адаптацията си. Като цяло мога да кажа, че съм доволен от някои неща, а от други не съм доволен. Особено от това, което гледах днес през второто полувреме. От движението и желанието на играчите. Нормално е да имаме още неща върху, които трябва да работим. Ще видим докъде ще стигнем.”

Не бе пропусната и темата за евентуални трансфери в Левски.

„Ще има нови футболисти в Левски, категоричен е Гонзо. Водят се преговори. Нещата стават малко по-бавно, но ще ги има новите играчи. Няма да коментирам какво се пише по медиите. Ще видите, когато има нещо готово и завършено като трансфер. Нещата не са толкова лесни, колкото изглеждат. Това не е да отидеш на пазара и да си купиш домати. Когато се случи даден трансфе,р ние ще го обявим. Водят се преговори, има някои неща, които не се случват така както ние искаме. Надявам се до първия мач да имаме доста голям брой от хората, които искаме да вземем.”

Какви притеснения има Георги Иванов седмица преди началото на първенството?

„Да ви кажа честно нямам притеснения, откровен е Иванов. Нормално е, след като имаме за треньор чужденец, комуникацията да е трудна. Ние имаме преводач, който превежда на играчите, а и футболният език е един. Надявам се играчите бързо да се адаптират. Някои от новите футболисти трябва да променят мисленето си, защото в Левски във всеки мач се играе за победа и това е най-важното. Убеден съм, че хората искат да виждат един мотивиран отбор, който се бори за всяка топка.”