Димитър Димитров - Херо отговори на нападките от страна на Георги Иванов - Гонзо. 

Директорът на Левски коментира в интервю, че докато той е директор в Левски, Херо няма място на "Герена", както и дори да не се споменава името му.

Димитров даде своето мнение за случилото се в Левски и защо той така и не пое тима през януари. 

"Истината е само една, не може да има втора. Аз съм озадачен, че след като минаха 2 месеца от пресконференцията, която дадох и се аргументирах, отново се захваща тази тема и се казват маса неистини, които мен ме обиждат и засягат. Всеки човек, има достойнство и трябва да има граници и морал, а според мен Георги прекрачи тези граници", заяви Димитров в интервю за ТВ7.

"Точно страхливец да ме наричат мен? Аз съм го доказал през годините, още повече, че съм минал през ада на живота. Толкова тежки неща съм преживял и продължавам да ги боря. Тези думи остават на съвестта на Георги. Аз никога не съм бил страхливец и няма да бъда. Вече нищо не ме изненадва. В тези няколко месеца, в които се опитвахме да работим заедно, Георги е човек, при когото има разминаване между думи и дела. С такива обидни квалификации, най-малкото възрастта и че съм му бил треньор, че сме имали общи успехи, не му отива. Видях и другото лице на Георги, никога не съм очаквал такива обиди и точно заради това ме заболя. Не съм си позволил нито една обидна квалификация към този човек, а той направи толкова лошо изказване към мен, това ме огорчава", допълни той.

"Аз бях поканен в края на август, след като бе освободен Мурсия. Тогава му казах на Гонзо, че искам да гледам мача с Берое и му казах, че след това ще реша. Казах му, че не приемам тезата, че селекцията ще се прави от ръководството, а не от треньора. Това беше първото голямо различие между нас. Моето желание бе да направя нужната селекция, със способностите на клуба разбира се. Моето желание бе да направя аз селекцията и след нова година да започна с клуба. Левски беше в правото си да ми откажат и тогава нещата щяха да са ясни още от началото. В крайна сметка се разбрахме да стане така - аз да направя селекцията и да започна от януари. След мача с Литекс той ми звънна и ми каза, че високопоставени личности са настояли еди кой си да стане треньор на Левски. Тогава той ми каза, че моите изисквания не могат да бъдат изпълнени. Дойде един момент, в който усетих, че нещата са доста различни и отношенията са студени. Усетих, че вече съм нежелан на Герена, особено от Георги Иванов. А кои са тези високопоставени личности - сетете се сами, вие сте интелигентни хора", допълни специалистът.

"Нямам желание да работя с човек, който в отношенията си с мен е некоректен. Много примери мога да дам. Основното, което беше, бе концепционалното различие между нас. Той твърди, че е изградил прекрасен колектив, страхотен отбор. Еми тогава защо просто не си остане треньор той, а не да търси други?! Преди мача с Лудогорец е казал на момчетата: „Дайте да спечелим и Херо няма да дойде, че ще ви изгони половината". Това ми го каза човек от кухнята на клуба", продължи Херо.

"Аз отидох да си търся сам квартира в София през януари, никой не ми е предлагал квартира от октомври. След като почнах да търся квартира, в един момент администраторът ми каза дали мога да взема квартирата от първи февруари, че ние през януари ще сме на лагер. Представете си за какво става въпрос. Гледал съм изключително много футболисти, търсех футболисти, които да отговарят на изискванията на Левски. Ходих и до Холандия. През този период, Гонзо не е гледал нито един футболист. Абсолютно нищо не е правено. Научавах от вестниците кои футболисти ще бъдат освободени и кои не. Това нормално ли е? 3 дни го чаках в София, той не намери време да дойде и да се разберем. Това преля чашата вече", заяви още Димитров.

"Георги каза, че си загубил времето с мен, а не пита, дали аз не съм загубил времето си с него. Но както и да е, Левски е по-важен", завърши Херо.