Спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо заяви, че докато той заема ръководен пост в синия клуб, Димитър Димитров няма място в тима. Иванов сподели, че не желае повече да коментира този въпрос. Иванов разкри и впечатленията си от работата на Стойчо Стоев и добави, че няма съмнения, че „сините“ ще влязат в шестицата. Освен това, Гонзо каза, че целта пред Левски за настоящия сезон е Купата и място в тройката.

„Абди остави добро впечатление. Ние сме го гледали от доста време. От много рано искахме да го привлечем. Реално обаче нещата стават по-трудно. Левски се насочи към играчи, които имат договори и затова нещата стават по-бавно. Ако беше друго, със селекцията щяхме да приключим още в първите дни. Като цяло съм доволен от подготовката, независимо от резултатите. Да не забравяме, че имахме и трима в националния, имахме и контузени. Аз лично съм спокоен и доволен от това, което виждам. Изцяло съм доволен от селекцията. За да обясня как стоят нещата в нашия отбор, аз като набележа играч, го давам на треньорите и скаутите. Те ги разбиват по-всякакъв начин и мнението се събира от всякъде. След това идва информация до мен и така аз започвам да водя преговори с тях. Смятам, че решенията не се взимат еднолично от мен. Всичко е колективна работа“, започна Иванов.

За Стойчо Стоев, шефът каза: „Със Стойчо Стоев се познавам от години. Познавам неговата работа. Един треньор не може да наложи идеите си за месец. Важно е в мачовете да осигурим спокойствие, за да може резултатите от работата да излязат наяве“.

„Смятам, че за един месец един треньор не може да направи така, че отборът да играе така, както иска. Има още грешки, но това е добре. Левски има основа, върху която да се гради. Мисля, че след привличането на централния нападател, ще изглеждаме много по-завършено“.

„Не смятам, че ако мачовете са по едно и също време няма да има уговорки. Ако някой иска това да се случи, ще се случи. Разчитаме на феърплея. Имаме още три мача от редовния сезон. С Марек и Хасково у дома, и с Лудогорец като гости. Убеден съм на 100%, че Левски ще бъде в шестицата и ще бъде фактор в нея. На теория има вариант, в който да сме зависими от ЦСКА, но мисля, че след първия мач картинката ще се изясни“.

„Да отговарям на Стойчо Младенов и нападките му, че ще влезем в коалиция с Лудогорец е смешно. Ние сме Левски и никога не сме влизали в коалиция с никого, така че нормално Стойчо говори такива неща, директиви, знаете. Вече става малко банално“.

„Димитър Димитров е затворена тема за мен. Докато аз съм спортен директор на Левски, той няма да бъде в Левски“, отсече Иванов.

„Ако дойде за някого оферта, която не можем да откажем, ще го пуснем. Всичко зависи от предложението. За момента няма конкретно нещо, само запитвания“.

„Реалната цел на отбора е спечелване на Купата на България и да се класираме в тройката. Левски трябва да влезе в евротурнирите. Отваряни се възможност за Купата и ние трябва да атакуваме тази цел. Предвид точковия актив, реалното място е третото за нас. Смятам, че за тези шест месеца имаме добър колектив. Липсват ни някои индивидуални качества, защото в много от мачовете ние владеехме инициативата, но с една атака ни вкарваха гол и ставаше трудно за нас. Смятам обаче, че с привличането на Йоргачевич, на Нину, на Сашо Александров решихме проблемите в защита. От тук нататък с привличането на Абди и с идването на нападателя ще решим много от проблемите, ще имаме повече мощ в атака. Левски ще бъде на 75% готов отбор. Целта ми е насочена на там, Левски да бъде завършен отбор за лятото. Това е, за да бъде Левски отбор, който да може да атакува първото място след половин година“.

„Казвам, че списък с футболисти от Херо няма. Освен това, вече обясних, че играчите с договори е по-трудно да ги вземем. Още нещо, как виждате един отбор със седем или осем холандци? Вие преценете кой лъже. Аз казвам нещата такива, каквито са, може да е прозвучало малко грубо, но това е истината. Смятам, че не трябва да коментирам повече темата Димитър Димитров. Мен ме интересуват само интересите на Левски“.

Дали е възможно затопляне на отношенията между Иванов и Димитров, Гонзо бе категоричен: „Аз няма какво да затоплям с Димитър Димитров, при положение, че аз съм водил толкова разговори с него. Каквото имам, го казвам в очите. Тази тема не искам повече да я коментирам. Докато аз съм директор тук, няма дори шанс да се споменава неговото име“.

Какво каза Гонзо за новия нападател на Левски, четете ТУК!

Валентин Грънчаров, специален пратеник на Дарик радио в Анталия