Димитър Димитров – Херо коментира появилите се информации, че може да бъде поканен на работа в Левски. В днешния си брой вестник „Меридиан мач“ разкрива, че е възможно опитният специалист да стартира работа на „Георги Аспарухов“. Треньорът отрече, но сподели други интересни мисли относно ситуацията в Левски.

„Не знам за такова нещо. Не е вярно, но питайте източниците на тази информация, те може да знаят повече. Няма какво да отговоря“, сподели Херо.
На въпрос как му се струва възможността отново да работи на „Герена“, специалистът отговори: “Предпочитам да не говоря за неща, които са хипотетични. Няма нищо насреща, а и не е коректно от моя страна. Отборът си има треньор и своите цели и задачи. 

„Бих работил в клуб и не като треньор, но не знам, защо си мисля, че моята сила е долу на терена. Смятам, че съм по-добър в спортно-техническата част от нещата. Това е моето мнение, но хората от страни могат да кажат по-добре.

„От близо 20 години не ми се е случвало да почивам. Случи се, а естествено е, че искам да работя. Аз съм човек, който обича ежедневната работа и това нещо ми липсва в момента. Свикнал съм да ме спрягат за различни отбори, така че не мога да кажа, че ме ласкае. Преди години, когато съм имал по-малко опит вероятно е било така. В момента не обръщам много голямо внимание. Отклоних офертите на Левски поради различни причини. Първото е, че бях ангажиран в онези моменти. Имах договор и ангажимент към друг клуб. Човек има някакви отговорности. Сега не бива да се връщаме отново на тази тема, защото отборът на Левски си има треньор, който трябва да работи в спокойствие. Обстановката трябва да е добра, аз съм бил в този клуб и знам, че подобни изказвания и коментари влошават атмосферата. Това не е полезно за нито един човек, както в клуба, така и около него. Именно заради това не коментирам много такива неща“, продължи Димитър Димитров.

„За мен не е нормално да се говори за треньорска смяна след втория кръг. Няма такива треньори и специалисти, които в рамките на един – два мача да покажат стил и почерк, както им се иска на феновете. Това е утопия и просто не е сериозно. На който и да е треньор трябва да му се даде малко по-дълъг период от време. След това може да се видят идеите и плодът на труда, който влага. Друг е въпросът, ако си близо и виждаш нередности в учебно-тренировъчния процес, ако нещата не са на едно добро ниво. Това обаче не мога да го коментирам, защото не съм там“, заяви още Херо пред Гонг.

„Гледах и двата мача на Левски, аз гледам всички мачове, които се излъчват по телевизията. Знам какъв отзвук ще имат моите думи, но скромното ми мнение е, че Левски наистина има доста сериозни проблеми, но не искам да навлизам в детайли и подробности“, завърши Димитров.