Напусналият директорския пост в Ботев Пловдив Димитър Димитров-Херо обясни защо се е решил на тази крачка. Той говори директно в ефира на "Дарик радио" в "Спортно шоу Гонг". 

Според Херо, решението му е принципно, защото е трябвало да последва напусналия старши треньор Станимир Стоилов. Той отрече решението му да има нещо общо с Левски, за където беше спряган за треньор, преди да приеме работата в Ботев. Ето какво заяви Херо: 

"Нещата при мен са принципни. По същия начин постъпих и в периода 2006-2007, когато бях мениджър на националния отбор. Тогава, когато Стоичков си тръгна, напуснах и аз." 

"Много хора създадоха един мой образ, когато приех офертата на Ботев. Тогава казваха, че съм отишъл там само заради пари. Самата истина е, че Левски ми предлагаха повече пари, може би тогава не трябваше да го казвам." 

"Другата основна причина е, че казваха, че отивам в Ботев, за да бутна стола на Мъри. Аз мога да съм вскякакъв, но в отношенията си с хората съм бил постоянен. Смятам, че позицията ми е правилна и съвестта ми е чиста. Не сме уточнявали позиции, но имаше желание да остана да работя в Пловдив. Така искаха от ръководството." 

"Един приятел се шегуваше, че сега трябва да очаквам "Златен скункс" заради това си решение." 

"Трябва да бъдем максимално честни, няма нищо с Левски. Абсолютно няма нищо свързано, въпросът беше принципен. Така съм постъпвал преди, така ще го правя и в бъдеще." 

"В интерес на истината, очаквах доста резервирано отношение към мен от феновете. Но искам да им благодаря за начина, по който се отнесоха към мен. Искам да им се извиня, нямам нищо лично срещу тях, просто всичко е принципно." 

"Напълно е възможно да работя с големите фигури, с всички тях съм приятел, нямам неприязън към тях. Сега в момента съм без работа, това е част от работата на треньора. Важното е съвестта ми да е чиста", сподели Херо. .