Грандовете Левски и ЦСКА са заплашени от сериозни глоби и наказания заради своите финансови проблеми, разкрива вестник „Труд“.

Пред „червените“ надвиснаха облаци заради загуба на обжалването пред Спортния арбитражен съд в Лозана по делото срещу Александру Пакурар за дължими към играча 264 хиляди евро.

В този случай предстои глоба или отнемане на 3 точки като решението трябва да бъде взето от БФС на заседанието във вторник като най-вероятно все пак остава глоба от 2000 лева.

„Армейците“ имат още един проблем, след като в клуба получиха депозирана жалба от собственика на Чавдар Етрополе Емил Димитров за дължими 350 000 евро по трансета на Ивайло Чочев в Палермо. По този случай е възможно от БФС да наложат запор за картотекирането на играчи.

В другия роден гранд пък проблемите са свързани с неизпълнение на заповед на УЕФА. Глобата от 200 000 евро, която бе наложена условно на клуба през юни, може да влезе в сила след 1 януари, ако от Левски не декларират промени в балансите на клуба, които засега не са факт.

Това може да доведе до принудително изплащане на парите и дори в краен случай до изваждане от А група. „Сините“ обаче имат все още достатъчно време, за да се справят със ситуацията.