Почетният президент на Литекс Гриша Ганчев не спести мнението си относно Лудогорец. Преди време босът на „оранжевите“ влезе в задочен спор с ръководството на разградския тим. Между двата тима прехвърчаха искри, които най-вероятно все още тлеят.

„Що? В Разград да нямат по 64 зъба, или по два... Това е футбол. Топката е кръгла“, коментира Гриша Ганчев след зададен въпрос за притеснението на всички тимове от окупираното първо място в А група за последните години от Лудогорец.

„Не се интересувам от другите отбори. Мен ме интересува нашият отбор“, сподели още почетният президент.

Гриша Ганчев даде да се разбере, че тази година ще вземе мерки за непозволени удари от страна на други отбори към Литекс: „Тази година ще вземем мерки.“

„От 96-та година съм тук, когато дойдох, имаше ей такива големи плъхове на базата. Много трудно ги печелим парите. Малко по малко гледаме да влагаме в базата. Нас не ни интересува какво правят милиардерите, ние се мъчим с малкото, което имаме. Нивата е доста дълга. Гледам, че сте много възхитени какво се прави в Лудогорец. Нека те да изкарат на половината на моите години тук, и ние сме имали тази еуфория, и ние сме играли до март в Европа. 1/8-финал, но никъде не сме казали, че кой знае какво сме направили“, каза още Ганчев.

„Аз съм си купил акции на ЦСКА, сега ще ми ги връщат. Можете да проверите. На чичо Пенчо ще ги даря“, допълни още Гриша Ганчев.

„Литекс е един обществен проект, първо за малкото останали хора в града, заради безработицата, ние даваме шанс на младите хора в Академията, да идват да се борят. Ние не им взимаме пари. Обличаме ги, храним ги, нашите треньори ходят в училище да питат дали се справят. Нашите млади играчи всички говорят английски. Е, не са като Балъков да говорят португалски, английски и немски, но той е малко по-възрастен.“

„Ние си гледаме нашата кошарка, гледаме да не ни крадат играчите от кошарката. А другите проекти – ние първи ги поздравяваме за успех. Аз не завиждам на хората“, каза още Гриша Ганчев.