Почетният президент на Литекс Гриша Ганчев лично реши да представи новия треньор на клуба Красимир Балъков. Босът на „оранжевите“ разкри, че целта пред тима ще бъде едно от първите три места, както и развиване на българските играчи.

„Първите три места е целта. Не го убедих много бързо, но общо-взето съвпаднаха ни целите. Има голямо желание да предаде своя опит и знание на тези млади футболисти, защото той е икона в нашия футбол. Помните колко радости ни донесоха тези момчета. Ние винаги трябва да се стремим да гоним по-големи цели“, сподели Гриша Ганчев.

„Договорът му е за 2 години, защото той така пожела“, каза още босът на тима.

„Ние сме страхотно доволни и от треньорите преди него, забележки нямаме, но не мисля, че треньорът Балъков е по-слаб от треньорите Стоичков и Пенев.

„От златното ни поколение само двама са в идеалния отбор на световното, само Христо Стоичков и Красимир Балъков. Другите, например, не искат да работят във футбола. Щеше да е хубаво и един Туньо да застане на линията. Докато гледам западните отбори, Ван Бронхортст сега е помощник, а до преди два дни игра. Дано скоро да имаме и втора Златна топка, но не вярвам скоро да се случи това.“

„Ние имаме концепция и ще развиваме български играчи. Сигурно ще вземе още две момчета, за да подсилим състава, но ние сме българи и ще развиваме българите. Аз не се занимава със селекция, дойдох да изкажа личното си уважение към Красимир Балъков – като спортист, личност и като треньор. Аз съм фен на това поколение и ще остана такъв до края на живота си. Те са ми донесли такова удоволствие“, каза още Гриша Ганчев.

„Ние трябва да използваме потенциала, който имаме в България. Всичко се отрича тук, големите имена, всичко е негативно. Аз съм сигурен, че Балъков ще свърши работа“, коментира още Гриша Ганчев.