Подалият оставка като наставник на Монтана Ферарио Спасов се върна към грешките си, които са довели до това негово решение. Той си тръгна след загубата на "Огоста" от Черно море с 0:4, като според него голямото недоразумение е, че не е изгонил определени футболисти. 

Спасов не се спря на имена, но в последните дни се появиха информации, че някои от по-опитните играчи са му спретнали бойкот и затова се е стигнало до тежките поражения напоследък. 

"Заговори, завери... Може да съм наивен, но искам да вярвам, че не това е причината за загубите. Всичко се преглъща, но наруши ли се доверието, породят ли се съмненията, за които се приказва напоследък, то аз вече не искам да съм част от този филм. Затова си и тръгнах."

"Условията, от финансова гледна точка, са добри и това е благодарение на кмета Златко Живков и на Румен Панайотов. Нямал съм проблеми и с Михаил Мадански. От там нататък кой какви сметки си е правил, какво е искал... Аз съм над тези неща."

"Жалко е, ако е имало такива неща, защото тези, които са го направили, са дребни душици и не мисля да им обръщам внимание. По принцип, всяко нещо се изкривява в България, но има и някаква истина. Грешката ми е, че не се освободих от някои хора по-рано."

"Давам ви само един пример - мача с Левски в Монтана. Не може в такъв отговорен двубой да имаме само един жълт картон, и то на Пашов при дузпата."

"Това ми е единствената грешка, факт е, че аз го исках. Но след като не се е случило, значи хората над мен не са били съгласни. Това ми е пропускът, всичко останало като резултати, аз го приемам", сподели Спасов в интервю за "Тема Спорт".